Tgrt Haber

ABD medyası skandalları yazdı! Nusret Gökçe'nin eski çalışanları içlerini döktüler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Insider
29 Nisan 2023 11:00 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 12:05
ABD medyası skandalları yazdı! Nusret Gökçe'nin eski çalışanları içlerini döktüler

Nusret Gökçe'nin eski çalışanları, yaşadıklarını ABD medyasına anlattılar. Gökçe'ye dava açtıklarını açıklayan çalışanlar, ayrımcılık yaptığını, cinsiyetçi ve ırkçı tavırlar sergilendiğini söylediler. 

Türkiye'de başarılarıyla ve zaman zaman yaptığı ilginç davranışlarıyla adından söz ettiren Nusret Gökçe'nin ABD​'de başı belada... Dünyanın birçok noktasında restoranı olan, Türkiye'de sosyete kasabı dünyada ise 'Salt Bea' olarak tanınan Gökçe'nin çalışanlarının anlattıkları şoke etti. ABD medyasından Insider'a konuşan Nusret Gökçe'nin çalışanları, restoranlarında ayrımcılık​, ırkçılık​, kötü muamele ve cinsiyetçilik yapıldığını söylediler. Üstelik kadın çalışanlara, 'dekolte' üzerinden baskı yapıldığı iddiaları da açıklamalarda yer aldı. 

Insider'ın haberinde, Nusret Gökçe'nin ve restoranlarının karanlık yüzünün ortaya çıktığı yazıldı. İki şehirde açılan 7 davada konuşan 9 çalışan, Gökçe'nin şöhret ve paraya takıntılı olduğunu söylediler. Eski çalışanlar, ''Emek sömürüsünün yanı sıra iş ortamında testosteron ağırlıklı bir çalışma kültürü olduğunu da söyledi'' ifadeleri yer aldı.

ABD medyası skandalları yazdı! Nusret Gökçe'nin eski çalışanları içlerini döktüler

''SAYGI YOK!''

Sophia Ankel'e açıklamalarda bulunan ve geçmişte Nusr-Et Miami restoranında rezervasyon sorumlusu olarak çalışan kadın, ''Size uygulanması gerekenden çok daha az saygı duyulduğunu hissediyorsunuz, saygı duyulmuyordu'' dedi.

''IRKÇI HAKARETLER EDİLDİ''

Çalışanlardan bazıları da Türk olmayan çalışanlara kötü muamele yapıldığını, ayrımcılığın bu noktada öne çıktığını iddia ettiler. 2021 yılında açılan davada Angelo Maher isimli bir erkek çalışan, Covid-19 yasaklarının kalkmasınına rdından daha önce çok iyi çalıştığını düşündüğü işine yeninden alınmadığını söyledi. Maher, kendisinin yerine Türk çalışanların tercih edildiğini öne sürdü. Maher, bu 'ırkçı' tercihin yanı sıra kendisine ırkçı hakaretler edildiğinin de notunu düştü. 

''DEKOLTE GİYİNMEMİ İSTEDİ''

Nusret Gökçe'nin Miami restoranında çalışan bir kadın ise erkek çalışanların kendisini taciz ettiğini, dekolteli giyinme konusunda ise uyarı yapıldığını öne sürdü. Eskiden New York'taki restoranda çalışan Elizabeth Cruz ise ''Genel müdür işteki ilk günümde kısa etek, yüksek topuklu ve göğüs dekolteli giyinmemi istedi'' dedi. Müdürün kendisine cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerde bulunduğunu da dile getiren Cruz, ''O dönemde restoranda çalışan bir Türk kadın çalışan ise normal üniformasıyla geliyordu'' yorumunu yaptı.

ABD medyası skandalları yazdı! Nusret Gökçe'nin eski çalışanları içlerini döktüler

''KADIN OLDUĞUM İÇİN TERFİ ALAMADIM''

Eski çalışan Cruz, davasının devam ettiğini belirtirken Insider'ın haberinde 2020 yılında da Melissa Compere isimli eski bir çalışanın dava açtığı belirtildi. Compare, iddiasında kadın olduğu için terfi alamadığını öne sürdü.

Kaynak: Insider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...