Tgrt Haber

Önce Yunanistan şimdi BAE! Çarpıcı TAYFUN ifadeleri: Gizli yürütüldü

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2022 14:46 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 15:31
Önce Yunanistan şimdi BAE! Çarpıcı TAYFUN ifadeleri: Gizli yürütüldü

Türkiye’nin ilk ‘kısa menzilli balistik füzesi’ TAYFUN’un test atış görüntüsünün yankıları sürüyor. Yunanistan TAYFUN’un başarılı test atışını manşetlerine taşırken Birleşik Arap Emirlikleri medyası da konuyu gündemine taşıdı.

Yerli ve milli teknoloji hamleleriyle birçok ülkeden talep alan Türkiye​, yeni balistik füzesi TAYFUN’u denedi. TAYFUN’un ilk test atışında hedefi tam isabet vurması dünya basınının halen gündeminde.

Roketsan​ tarafından geliştirilen TAYFUN​ füzesi Rize-Artvin Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve Sinop’a kadar uzanan test atışında 561 km mesafeyle hedefi imha etmişti.

Yunanistan basını Türk analistlerin "Tayfun ile artık Atina'yı ve tüm Yunanistan'ı vurabiliriz" ifadelerini haberlerine taşıyarak ‘Ankara'dan çifte "tehdit" başlığı attı. 300+ km’den fazla menzili olduğu belirtilen füze Birleşik Arap Emirlikleri’nin ‘al arabiya news’ sitesinde de ele alındı.

GİZLİCE GELİŞTİRİLDİ

TAYFUN ile ilgili haberde ‘Türkiye gizlice geliştirilen balistik füzeyi test etti’ ifadeleri kullanıldı. Ayrıca haberde ‘Yerli silahların geliştirilmesini denetleyen Savunma Sanayii Başkanlığı, proje hakkında herhangi bir bilgi vermedi’ denildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...