Tgrt Haber

Papa Orta Doğu'ya seslendi: Lütfen saldırıları ve silahları durdurun

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Ekim 2023 14:39 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 16:18
Papa Orta Doğu'ya seslendi: Lütfen saldırıları ve silahları durdurun

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Filistin ile İsrail arasındaki gerilime dair konuştu. Papa Franciscus, gelişmeleri kaygı ve acıyla takip ettiğini belirterek, saldırıların ve silahların durdurulması çağrısı yaptı.

Papa, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden gerçekleştirdiği geleneksel pazar duasında Filistin​ ile İsrail arasındaki gelişmelere değindi.

"SAVAŞ VE ŞİDDETLE BİR ŞEY ÇÖZÜLMEZ"

Papa Franciscus, konuşmasında; "Şiddetin daha da şiddetli biçimde patlak verdiği, yüzlerce ölüme ve yaralanmaya yol açan İsrail'de yaşananları kaygı ve acı içinde takip ediyorum. Mağdurların ailelerine yakınlığımı ifade ediyorum. Bu terör ve acı dolu saatlerde ıstırap çeken herkes için dua ediyorum. Lütfen saldırıları ve silahları durdurun. Terör ve savaşın herhangi bir çözüm getirmediğini, sadece pek çok insanın ölümüne yol açtığını anlayın. Savaş ve şiddetle bir şey çözülmez. Her savaş bir yenilgidir. İsrail ve Filistin'de barış için dua edelim" ifadelerine yer verdi.

Papa, her gün acı çektiğini belirttiği Ukrayna için de dua etme çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...