Tgrt Haber

Patlayıcı fabrikası havaya uçtu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Temmuz 2023 13:46 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 14:16
Patlayıcı fabrikası havaya uçtu: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Rusya,Fabrika,Patlama,Yangın

Rusya’da patlayıcı üreten bir fabrikada büyük bir patlamada meydana geldi. Ortalığın savaş alanına döndüğü olayda, 6 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Rusya’nın Çapayevsk şehrinde bulunan Promsintez patlayıcı fabrikasında gündüz saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Alevlerin ve kara dumanların yükseldiği fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

PATLAMA BORU HATTI SÖKÜLÜRKEN OLDU 

Alevleri kısa sürede kontrole alan ekipler, fabrikadan 6 kişinin cesedi çıkardı. Olayda 8 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, patlamanın fabrikadaki bir boru hattının söküm işlemi sırasında meydana geldiği ifade edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Patlamanın nedenini tespit etmek üzere soruşturma başlatıldı. Bin 309 kişinin çalıştığı fabrika, 1997 yılında Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine patlayıcı üretmek için kurulmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...