Tgrt Haber

Pentagon, Orta Doğu geriliminde alarma geçti! 2 bin personel hazır durumda 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 18:05 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 18:27
Pentagon, Orta Doğu geriliminde alarma geçti! 2 bin personel hazır durumda 

İsrail, 7 Ekim'de başlayan çatışmanın 11'inci gününde Filistin halkını bombalamayı sürdürürken ABD Savunma Bakanlığı da fiilen harekete geçti. Pentagon'dan yapılan açıklamada, yaklaşık 2 bin ABD askerinin hazır durumda bekletildiği aktarıldı. 

Orta Doğu'daki kanlı trajedide 11. gün geride kalırken İsrail ordusunun, 7 Ekim'de Hamas​'ın saldırıları sonrası Gazze​'ye yönelik başlattığı ağır bombardımanda ölü sayısı her geçen saat artıyor. 

Dünyanın yakından takip ettiği olayda ABD​ harekete geçti. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, konuşlandırma emrine hazırlık için 2 bin askeri personelin "yüksek düzeyde hazır duruma" geçirdiği bildirildi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, halihazırda herhangi bir birliğin konuşlandırılması yönünde karar alınmadığı vurgularken, müttefik ülkelerle ve ortaklarla dirsek temsaı halinde olacaklarını aktardı. 

Austin'in ayrıca, ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-Afrika/Altıncı Filo Harekat Alanı'ndaki USS Gerald R. Ford ekibinin görev süresinin uzatılmasının onayladığı belirtildi. 

Ayrıca, İsrail ordusu 11 Ekim'de de gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağının İsrail'e ulaştığını duyurmuştu.

İSRAİL - FİLİSTİN​ ÇATIŞMALARI 

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adını verdikleri kapsamlı bir saldırı başlattı.

Gazze'den binlerce roket İsrail'e fırlatıldı, aynı zamanda Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek bu bölgeyi ele geçirdi.

Silahlı gruplar daha sonra İsrail içindeki yerleşim yerlerine sızdılar ve İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne onlarca savaş uçağıyla saldırı başlattı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda, 299'u asker olmak üzere 1,400 İsrailli öldü ve 3,968 İsrailli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2,778 kişinin öldüğünü ve 10,000'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinli öldü ve yaklaşık 1,250 kişi yaralandı.

Ayrıca, İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci de hayatını kaybetti.

Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çıkan çatışmalarda ise şu ana kadar 3 sivil, 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi öldü.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri hayatını kaybetti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...