Tgrt Haber

Pentagon'dan Pençe-Kılıç açıklaması! ABD ve YPG harekete geçti: Suriye'ye kara harekatı an meselesi...

29 Kasım 2022 22:05 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 03:27
Pentagon'dan Pençe-Kılıç açıklaması! ABD ve YPG harekete geçti: Suriye'ye kara harekatı an meselesi...

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kılıç hava harekatı başlatan Türk ordusu, sınır ötesine kara harekatı için de hazırlıklarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sınırlarımızın güvenliği için kimseden izin almayız, kimseye hesap vermeyiz" şeklindeki sözlerinden sonra Pentagon'dan operasyonun an meselesi olduğunu gösteren bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı, ABD askerleri ve PKK/YPG güçlerinin bölgedeki devriyelerini eş zamanlı olarak azalttığını bildirdi.

ABD​ Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye​'nin Suriye​'de terör örgütü PKK/YPG​'ye karşı devam eden operasyonları dolayısıyla ABD askerlerinin örgütle bölgedeki devriyelerini azalttığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Pentagon​ Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anladıklarını ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarından kaygı duyduklarını söyledi.

YPG İLE AYNI ANDA DEVRİYE SAYISINI AZALTTILAR

DEAŞ ile mücadele operasyonlarının devam edip etmediğine yönelik soru üzerine Ryder, "DEAŞ ile mücadele devam ediyor. Sahada devriyelerimizin sayısını azalttık" ifadelerini kullandı.

Ryder, terör örgütü PKK/YPG'nin Türkiye'nin operasyonları üzerine devriyelerini azalttığını, ABD'nin de buna paralel olarak devriye sayılarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca Ryder, Suriye'deki ABD askerlerinin bölgeden çekilmediğini kaydetti.

BAKANLAR DÜZEYİNDE GÖRÜŞME

Türkiye'nin Suriye'de olası kara harekatından endişelendiklerini belirten Ryder, Türkiye ile yakın temas halinde olduklarını söyledi. Ryder, "Bakan Austin yakında mevkidaşı (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) ile konuşacak" dedi.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...