Tgrt Haber

Pezeşkiyan Şoygu ile görüştü: İran ve Rusya arasında stratejik ortaklık!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Ağustos 2024 23:10 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 23:11

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, beraberindeki heyetle başkent Tahran'ı ziyaret eden Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu'yu kabul etti. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Rusya için “stratejik ortak” değerlendirmesinde bulundu.

İran​ Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan​, Rusya​ Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu​ ile bir araya geldi. Pezeşkiyan, görüşmede yaptığı açıklamada, Rusya'nın zor zamanlarda İran'ı destekleyen ülkeler arasında yer aldığını belirterek, Rusya'yı İran için “stratejik ortak” olarak nitelendirdi. Pezeşkiyan, Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesinin İran'ın dış politika öncelikleri arasında olduğunu açıkladı.

Pezeşkiyan Şoygu ile görüştü: İran ve Rusya arasında stratejik ortaklık! - 1. Resim

İŞBİRLİĞİ VE KÜRESEL BARIŞ VURGUSU

Bölgesel ve uluslararası meselelerde Tahran-Moskova iş birliğine de değinen Pezeşkiyan, çok kutuplu bir dünya konusundaki iş birliğinin küresel barış ve güvenliğin desteklenmesine yol açacağını söyledi. Pezeşkiyan, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğine dair açık bir örnekler olduğunu vurguladı.

Pezeşkiyan Şoygu ile görüştü: İran ve Rusya arasında stratejik ortaklık! - 2. Resim

ŞOYGU: RUSYA STRATEJİK MÜTTEFİK

İran'ın hiçbir zaman bölgede gerilimi tırmandırma ve savaşı yayma peşinde olmadığını aktaran Pezeşkiyan, İsrail rejiminin işlediği suçların karşılığını mutlaka alacağını söyledi. Şoygu ise, İran'ın Rusya'nın bölgedeki kilit ve stratejik müttefiklerinden biri olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmekte olduğunu söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan'ın mayıs ayındaki daveti üzerine Tahran'a gelmişti. Şoygu, Tahran'da Ahmediyan ve Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile görüşmüştü.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...