Tgrt Haber

Trump, İran'ın İsrail'e olası saldırısı için tarih verdi!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ağustos 2024 22:19 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 23:23
Trump, İran'ın İsrail'e olası saldırısı için tarih verdi!

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından gözler Orta Doğu'ya çevrildi. İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu iddia edilirken ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, "Bu gece İran'ın İsrail'e saldıracağını duydum" dedi.

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah​ komutanı Fuad Şükür​'ü ve ardından da İran'da Hamas​ Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye​'yi öldürmesinin ardından Orta Doğu'da tedbirler sıklaştı. 

İsrail ordusunun komutanları bugün bir araya geldi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar ve üst düzey İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) yetkilileriyle birlikte durum değerlendirmesi yapmak üzere IAF komuta merkezini ziyaret etti.

Trump, İran'ın İsrail'e olası saldırısı için tarih verdi! - 1. Resim

"BU GECE SALDIRACAK"

İsraelnationalnews'in aktardığına bilgilere göre, Trump yaptığı bir röportajda, "Bu gece İran'ın İsrail'e saldıracağını duyuyorum" diye konuştu. Trump, "Bu gece saldırıya uğrayacaklar, bunu hemen söylüyorum" diye konuştu.

Trump, "Eğer ben başkan olsaydım, hiç kimse bu saldırıdan bahsetmezdi bile, çünkü bu kesinlikle gerçekleşmezdi" ifadelerini kullandı.

Trump, İran'ın İsrail'e olası saldırısı için tarih verdi! - 2. Resim

ABD ACİL DURUMA GEÇTİ! 

Ortadoğu'da ateş hattı genişlerken ABD Başkanı Biden, "savaş odası"nda İran-İsrail gerilimini görüşmek için kurmaylarıyla bir araya geldi. İsrail ile İran arasında, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından yükselen gerilim savaş beklentisi oluştururken, İran'ın bugün İsrail'i hedef alabileceği bildiriliyor.

 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...