Tgrt Haber

Planlı eğitimde kaza! Rusya'da Su-34 savaş uçağı düştü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Eylül 2023 18:00 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 18:13
Planlı eğitimde kaza! Rusya'da Su-34 savaş uçağı düştü 

Rusya Savunma Bakanlığı, planlı eğitim uçuşu esnasında Voronej Bölgesi'nde  Su-34 savaş uçağının düştüğünü bildirdi. İki kişilik mürettebatın koltuk fırlatma sistemiyle yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı​, Voronej Bölgesi'nde Su-34​ savaş uçağının düştüğünü duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı bildiride, yerel saatle 10.00 sıralarında planlı eğitim uçuşu esnasında Voronej Bölgesi'nde bir Su-34 savaş uçağının düştüğü, uçakta bulunan iki askerin koltuk fırlatma sistemiyle yara almadan kurtulduğu belirtildi. 

Uçağın yerleşim yerinden uzakta düştüğü kaydedilen açıklamada, uçuşun mühimmatsız gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, ilk belirlemelere göre söz konusu olayın teknik nedenden gerçekleşmiş olabileceği aktarıldı. 

GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞANAN KAZAYI HATIRLATTI 

17 Ekim 2022'de Güney Askeri Bölgesi'nden kalkış yapan bir Su-34 eğitim uçağı, Yeysk kentindeki trajik bir olaya neden olmuştu. Uçak, irtifa kazanmaya çalışırken dokuz katlı bir binanın üzerine düşmüş ve Rusya Savunma Bakanlığı, olayı "17 Ekim 2022 tarihinde eğitim uçuşu yapmak üzere havalanan bir Su-34 uçağı, Yeysk kentinde düşmüştür" demişti. Kazada, 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya yapımı çift kişilik avcı bombardıman uçağı olan ve Su-27 Flanker esas alınarak geliştirilen Su-34, gece ve gündüz, yer ve hava hedeflerine nükleer silahlar da dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli saldırılarda kullanılmak amacıyla geliştirildi. Sovyetler Birliği Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmak üzere geliştirilen uçak, ilk uçuşunu 1990 yılında yaptı ve 2014 yılında Rusya Hava Kuvvetleri'nde hizmete girdi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...