Tgrt Haber

Polonya-Belarus sınırında hareketlilik! Bölgede asker sayısı artırılıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Ağustos 2023 23:08 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 23:11
Polonya-Belarus sınırında hareketlilik! Bölgede asker sayısı artırılıyor

Polonya Savunma Bakanlığı, sınır yakınlarında iki Belarus helikopterinin hava sahalarını ihlal etmesinden dolayı bölgeye savaş helikopterleri ve askerlerin konuşlandırılacağını duyurdu. Belarus ise Polonya'nın 'sınır ihlali' iddialarını reddetti.

Polonya​ Savunma Bakanlığı, sınır yakınlarında iki Belarus​ helikopterinin hava sahalarını ihlal ettiğini duyurdu.

NATO'nun olay hakkında bilgilendirildiği belirtilen açıklamada "Sınır geçişi, Bialowieza bölgesinde, radar sistemleri tarafından tespit edilmesini zorlaştıran çok düşük bir irtifada gerçekleşmiştir" denildi.

Açıklamada Savunma Bakanı Mariusz Blaszcza tarafından sınırdaki asker sayısının arttırılması ve bölgeye savaş helikopterleri de dahil olmak üzere ilave güçlerin konuşlandırılması talimatının verildiği belirtildi.

Belarus maslahatgüzarı ise olayı açıklamak üzere Polonya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Belarus, Polonya'nın 'sınır ihlali' iddialarını reddetti. Belarus Savunma Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:

"Belarus Hava Kuvvetleri'ne ait Mi-24 ve Mi-8 helikopterlerinin Polonya sınırını ihlal ettiği yönündeki suçlamalar, Polonya askeri ve siyasi liderliği tarafından Belarus sınırına kuvvet ve araç yığılmasını haklı göstermek için uydurulmuştur"

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...