Tgrt Haber

Polonya vatandaşlarını İsrail'den tahliye etti... NEON isimli operasyon tamamlandı

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Ekim 2023 16:46 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 17:10
Polonya vatandaşlarını İsrail'den tahliye etti... NEON isimli operasyon tamamlandı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya vatandaşlarının İsrail'den tahliyesinin tamamlandığını bildirdi. "NEON" adı verilen kurtarma operasyonunun başarıyla bitirildiğini açıklayan Duda, Operasyona katılan askerlere teşekkür etti.

Duda, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "NEON" adı verilen kurtarma operasyonunun başarıyla bitirildiğini kaydetti.

Silahlı kuvvetlere, pilotlara ve görev alanlara teşekkür eden Duda, "NEON Operasyonu tamamlanmıştır. Uçaklara almamız istenen yurttaşlarımızın ve diğer ülke vatandaşı misafirlerimizin İsrail'den sorunsuz ve güvenli şekilde tahliye​ edilmesini sağlayan herkese teşekkür ederim. Bravo! Mükemmel bir çalışma." ifadelerini kullandı.

POLONYALILAR VARŞOVA​'YA TAHLİYE EDİLDİ

Polonya​ Başbakanı Mateusz Morawiecki​ de X sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Polonya ve Polonya'nın yardımlarından yararlanan diğer ülkelerin tüm vatandaşları artık evlerinde. Polonyalıların çatışmaların hüküm sürdüğü İsrail'den altı gün süren tahliyesi sona erdi. Bu kadar verimli çalıştıkları için askerlere teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya medyasına göre İsrail'den 1500'den fazla Polonya vatandaşı Varşova'ya tahliye edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...