Tgrt Haber

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Gazze ablukasına sessiz kalan ülkelere tepki: Dünya seyrediyor Erdoğan çabalıyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 14:41 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 16:39
Son dakika! Devlet Bahçeli'den Gazze ablukasına sessiz kalan ülkelere tepki: Dünya seyrediyor Erdoğan çabalıyor

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gazze insanlık dışı bir muamele olduğunu belirten Devlet Bahçeli, "Dünya bu olayları seyrediyor. Cumhurbaşkanımız ise meselenin üzerine gidip ateşkes için çabalıyor" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli​, Ankara'da Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 19. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni sonrası gündeme ilişkin açıklama yaptı. İsrail'in Gazze​'ye yönelik ablukasına tepki gösteren Devlet Bahçeli, bölgede insanlık dramı yaşandığını belirtip, dünyanın olaylara seyirci kalmasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın barış için yürüttüğü Filistin​ diplomasisine destek veren Bahçeli, "Erdoğan meselenin üzerine ağırlıkla gidiyor ve barışın sağlanması için bütün ülkeleri davet ediyor. Türkiye yalnız değil, Sayın Erdoğan yalnız değil" dedi.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"DÜNYA GAZZE'DEKİ OLAYLARI SEYREDİYOR"

"Orta Doğu'da acımasız faaliyetlerden çok büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Şu an Gazze insanlık dışı bir muameleyle karşı karşıya bırakmılmıştır. Su yok, elektrik yok. Dünya bu olayları seyretmektedir. Bu seyri geçmişle mukayese ettiğimizde, 927 yıldan bu yana başlatılmış olan Haçlı Seferi'nin yeni bir ruhu doğuyor, bu dikkat çekicidir. Dünya ülkelerinin büyük bir bölümü İsrail'i teşvik ediyor, tahrik ediyor, lobiler faaliyete geçiyor, basın onları destekliyor. Diğer taraftan birçok mazlum inim inim inliyor.

"TÜRKİYE YALNIZ DEĞİL, ERDOĞAN YALNIZ DEĞİL"

Burada Türkiye yine tarihi şuuruyla hareket ederek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meselenin üzerine ağırlıkla gidiyor ve ateşkesin başarılması, barışın sağlanması için bütün ülkeleri davet ediyor. Ve bu faaliyetlerinde de önemli ölçüde destek bulmaya başlamıştır. Çünkü herkes gerçeği gördü, insanlık dışı muamelenin farkına vardı. 

Bu arada 3 uçak dolusu insani yardımı Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırmayı da başarmıştır. Yok olmaya yöneltilmiş bir toplumun tekrar ayakta durmasın için fedakarca bir gayretin için girmiştir. MHP olarak Cumhurbaşkanımızın çok yönlü diplomatik faaliyetlerini tartışmasız desteklediğimizi buradan ilan ediyorum. Türkiye yalnız değildir, Sayın Erdoğan yalnız değildir. Küresel güçlerin, emperyalit ruhun ortadan kaldırılması için dünyada da önemli bir uyanış başlamış olacaktır."

HARİTALARLA GÖSTERDİ

Filistin'in 1947, 1949-1967 arası ve 2010 yıllarına ait haritalarını gösteren Devlet Bahçeli, "Bu harita çok açık ve nettir. Dikkat edilirse Filistin topluluğu yok edilme eğilimi içerisine girmiştir. Bu gerçeği herkesin görmesi lazım. 1967 yılı esas alınarak Doğu Kudüs başkent olmak üzere burada topluluğun iki devletli bir yapıya kavuşturulması gerekir" dedi.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Gazze ablukasına sessiz kalan ülkelere tepki: Dünya seyrediyor Erdoğan çabalıyor

"BARIŞ VE HUZUR ÇEMBERİ OLUŞTURULMALI"

Orta Doğu coğrafyasıyla ilgili bir başka haritayı eline alan MHP lideri, "MHP olarak bu bölgede barışın, huzurun, istikrarın, güvenliğin sağlanması için 1947'den beri gelişen olayları da göz önüne alarak burada İsrail'in etrafında barış ve huzur çemberinin oluşması lazım. Bunun için İsrail, Filistin, Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan dahil olmak üzere barış, huzur, güvenlik ve siyasi birliğinin kısa sürede tesisi yolunda faaliyet göstererek, Türkiye'nin yine uluslararası ilişkilerde bir önderlik yapma düşüncesine sahip olmasını arzuluyorum. Başarılır başarılmaz ama böyle bir samimiyetle bu barışı sağlayabilmenin yolu, buradaki komşu ülkelerin barış ve huzur içerisinde İsrail'e sahip çıkmasına bağlıdır" şeklinde konuştu.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Gazze ablukasına sessiz kalan ülkelere tepki: Dünya seyrediyor Erdoğan çabalıyor

"İSRAİL AMERİKALI DAYILARINA GÜVENMESİN"

İsrail ordusunun sivillere yaptığı Gazze'yi boşaltma çağrısıyla ilgili soruya cevap veren Bahçeli, "İsrail'in aklını başına alması lazım, Amerikalı dayılarına da güvenmemesi lazım. Türkiye'nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntıları aşabilmenin bir yolunu bulması lazım. Sorun ne Türkiye'dedir ne dünyadadır, Amerika ile İsrail arasındadır. Sorunu çözecekse onlar çözecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...