Tgrt Haber

Polonya’da 2. Dünya Savaşı'ndan kalan bomba paniği! 14 bin kişi tahliye ediliyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ağustos 2023 10:40 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 13:58
Polonya’da 2. Dünya Savaşı'ndan kalan bomba paniği! 14 bin kişi tahliye ediliyor

Polonya'nın Lublin kentinde 2. Dünya Savaşı'ndan kalan bomba nedeniyle 14 bin kişi tahliye ediliyor. Bombanın imhası ve kaldırılma işlemleri tahliyenin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek.

Polonya​'nın doğusundaki Lublin'de yaşayan yaklaşık halka, kentte 2. Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bir bombanın bulunması üzerine tahliye​ uyarısı gönderildi. Polonya medyasına göre, Lublin'deki bomba​ nedeniyle yaklaşık 14 bin kişiye yapılan uyarının ardından bu sabah tahliyeler gerçekleştirildi.

ŞEHİRDE PANİK HAVASI ESTİ!

Tahliye edilenleri kentteki bir stadyuma götürmek üzere otobüsler kaldırıldı. Ayrıca bölgedeki anaokulları bugün tatil edildi. Engelliler ve bakıma muhtaç kişiler için özel düzenlemeler yapıldı. Belediye Başkanlığı, şehrin bombadan etkilenebilecek kısmının 11.30'dan itibaren tamamen trafiğe kapatılacağını ve toplu taşıma araçlarının diğer noktalara yönlendirileceğini duyurdu.

250 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA!

Halkın tahliyesi ve bölge güvenliğinin alınmasında 200 asker ve polis görev yaptı. Tahliye sonrası boş kalan sokaklar sokaklardaki güvenlik kameralarına yansıdı.Bombanın bulunduğu yerde 2. Dünya Savaşı öncesinde uçak fabrikası bulunurken, savaş döneminde söz konusu alanın Nazi Almanyası tarafından esir ve çalışma kampı ile Yahudilerin el konulan mallarının seçilip depolanmasında kullanıldığı belirtildi. Bomba imha uzmanlarının 250 kilogram ağırlığındaki bombayı çıkarma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...