Tgrt Haber

Bütün dünya bu görüntüleri konuşuyor! Prigojin’in öldüğü uçakta 'buzdolabı' bilmecesi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 18:48 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 21:22
Bütün dünya bu görüntüleri konuşuyor! Prigojin’in öldüğü uçakta 'buzdolabı' bilmecesi

Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in öldüğü uçağın fotoğrafları sızdı. Uçakta nereden geldiği belli olmayan bir turbo buzdolabı ise dikkatlerden kaçmadı. Buzdolabı üzerinden birçok komplo teorisi ortaya atıldı.

Moskova​ yakınlarında Rusya​ tarafından düşürüldüğü iddia edilen özel jette Wagner​'in kurucusu Yevgeni Prigojin​ de bulunuyordu.. Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, Prigojin'in ve onun sağ kolu olduğu iddia edilen Dmitry Utkin'in cesetlerinin teşhir edildiği belirtildi.

GİZLİCE UÇAĞIN GÖRÜNTÜLERİ ÇEKİLDİ

Prigojin'in ölümünün ardından ortaya atılan komplo teorileri ve iddialar dünyanın gündeminden düşmüyor... Prigojin'in uçağı düşmeden birkaç saat önce gizlice çekilen görüntüler basına sızdı. Büyük bir güvenlik ihlalinin göstergesi olan gizli görüntülerde, uçağa nereden geldiği belli olmayan bir turbo buzdolabı yerleştirildiği görüldü.

Rusya güvenlik güçleri ile bağlantılı olan bir Telegram kanalında, Prigojin'in uçağının kalktığı Sheremetyevo Havalimanı'nda büyük bir güvenlik ihlali olduğunu iddia edildi. 

NEREDEN GELDİ BU BOZDOLABI?

Prigojin ve Wagner'de üst düzey bir yetkili olan Dmitry Utkin'in bulunduğu uçak hem gecikmeli olarak kalkmış hem de yola çıkmadan önce uçağın onarım gördüğü açıklanmıştı. Son olarak nereden geldiği bilinmeyen bir buzdolabını da uçakta olduğunun görülmesi tüyler ürpertici bir detay olarak servis edildi..

Görüntüleri servis eden Telegram kanalında, Prigojin'in uçağına yerleştirilen turbo soğutucuya bir bomba yerleştirilmiş olabileceği belirtildi. 

ÖLDÜ MÜ KAÇTI MI?

Wagner üyelerinin iddiasına göre ise Prigojin ve Utkin uçuştan önce başka bir uçağa geçip kaçtılar. Bugün İngiliz istihbaratından yapılan açıklamada da Prigojin'in ölümünün kesin delilere dayanmadığına dikkat çekildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...