Tgrt Haber

Putin barış mı isteyecek? Lukaşenko ağzından kaçırdı!

16 Haziran 2023 09:12 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 09:39
Putin barış mı isteyecek? Lukaşenko ağzından kaçırdı!

Ukrayna'ya karşı işgal harekatını sürdüren Rusya'nın müttefiki Belarus'un Devlet Başkanı Lukaşenko'dan savaşla ilgili şaşırtan bir açıklama geldi. Lukaşenko, bi röportaj esnasında Ukrayna'nın Kırım'da Rusya'yı yenmesi halinde Putin'in apar topar barış ilan edeceğini söyledi. 

2022 yılının Şubat ayının 24'ünden bu yana devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı​'nda son günlerde ivme tersine döndü. Uzun süre savunma pozisyonunda kalan Ukrayna​, Batı'nın desteği artırması sonrası, taarruz durumuna geçerken cephelerdeki çatışmalarda şiddetin dozu arttı.

Hal böyleyken Rusya​'nın savaş süreücindeki en net müttefiklerinden olan Belarus​ Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko'dan gündeme adeta bomba gibi düşen bir açıklama geldi. Lukaşenko ülkesinde verdiği bir röportajda savaşla ilgili olarak Rusya'ya ait bilgileri ağzından kaçırdı.

RUS KAYNAKLARDAN CEVAP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine bazı belgeler gönderdiğini söyleyen Lukaşenko, bu belgelerden yola çıkarak Rusya'nın Kırım'da alacağı olası bir yenilgi sonrası Putin'in apar topar barış ilan edeceğini ifade etti. Ancak bu açıktamanın hemen ardından defakto Rus dışişleri kaynakları, bölgedeki haber ajanslarıypla Lukaşenko'nun açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığı yönünde mesajlar paylaştı.    

Diğer yandan Kiev yönetiminin, taarruzun ilk aşamasında Ukrayna güçlerinin kritik kent Bahmut'a yaklaştığını duyurmasının ardından ordu güneyde de Zaporijya'ya doğru ilerlemeye başladı. Buna karşın Ukrayna Savunma Bakanlığı saldırılara karşı Rusya'nın bazı noktalarda çok sıkı savunma yaptığını duyurdu. Cepheden gelen son bilgiler arasında Donetsk bölgesinde Rusya'ya ait bir obüsün ateş altına alındığı, aynı bölgede birçok Rus zırhlılısının da imha edildiği yönünde iddialar dikkat çekti.

PUTİN TERSİNİ SÖYLEMİŞTİ

Putin taarruza ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada cepheden gelen bilgilere taban tabana zıt ifadeler kullanmıştı. Rus lider, Ukrayna'nın karşı taarruzunun başarısız olduğunu iddia ederen, "Rusya'nın kayıpları Ukrayna'dan 10 kat daha az" demişti.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...