Tgrt Haber

Putin İlk Hamleyi Yaptı! Prigojin'in Mirasını Kim Yönetecek?

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Türkiye
26 Ağustos 2023 19:07 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 19:10

Dünyaya son olarak Afrika’dan seslenen Wagner Lideri Yevgeniy Prigojin’in trajik ölümü kafalarda birçok soru işareti bıraktı. En az merak edileni belki de “Wagner Liderini Putin mi öldürdü?” sorusuydu. Paralı askerlerin akıbeti ne olacak? Prigojin’in mirası Wagner’i bundan sonra neler bekliyor? İşte detaylar...

Suriye Deyrizor’da petrol kuyularının yanında, bazen de Ukrayna​ cephelerinde kritik operasyonlara imza atan Wagner​ Lideri Yevgeniy Prigojin’in uçak kazası yankıları sürüyor. 

''YÜRÜYEN ÖLÜ ADAM''

Dünyaya son olarak Afrika’dan seslenen Wagner Lideri Yevgeniy Prigojin’in trajik ölümü kafalarda birçok soru işareti bıraktı.  En az merak edileni belki de ''Wagner liderini Putin​ mi öldürdü?'' sorusuydu. Nedeni ise Yevgeniy Prigojin​, Haziran ayı sonlarında kalkıştığı darbe teşebbüsünden beri, Rusya’daki analiz uzmanları tarafından "yürüyen ölü bir adam" olarak tanımlanıyordu.

GİZEM KORUNUYOR

CIA Direktörü William Burns bu başarısız girişimden sonra "Ben Prigozhin'in yerinde olsaydım yemek tadımcımı kovmazdım" diyerek zehirlenebileceğinin imasında bulunmuştu. Çünkü elimizde zehirlenerek ölen ve bu kişileri Putin’in öldürdüğü iddia edilen uzun bir liste var. Gerçekten bu planlı bir son muydu yoksa basit bir uçak kazası mıydı? Putin her ne kadar iddiaların tamamen yalan olduğuna dair bir açıklama yapsa da bu sorular gizemini hala koruyor.

Asıl merak edilenler henüz konuşulmaya başlanmadı. Prigojin’in mirası Wagner’i bundan sonra neler bekliyor? Belarus, Ukrayna, Afrika hatta Suriye’deki paralı askerlerin akıbeti ne olacak, birlikler savaşmaya devam edecek mi?

Kaynak: TGRT Haber, Türkiye

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...