Tgrt Haber

Putin, misket bombasına karşı Rusya'nın silahını açıkladı! "Hiç kullanmadık ama..."

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Al Jazeera
16 Temmuz 2023 15:55 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 16:00
Putin, misket bombasına karşı Rusya'nın silahını açıkladı! "Hiç kullanmadık ama..."

Rusya lideri Putin, Ukrayna'nın ABD'nin  gönderdiği misket bombasını kullanması halinde daha önce hiç kullanmadıkları bir silahı devreye sokacaklarını belirtti. "Elimizde yeterli stok var" dedi.

Ukrayna​ ile Rusya​ arasındaki kanlı savaş tüm şiddetiyle süerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'den son gelişmelere ilişkin dikkat çekici açıklamalar geldi. ABD​'nin Ukrayna'ya 100'den fazla ülke tarafından yasaklanmış olan misket bombası tedarik etme kararını değerlendiren Putin, tehditkar ifadeler kullandı.

"MİSLİYLE KARŞILIK VERİRİZ"

Al Jazeera'da yer alan habere göre, Putin, parça tesirli bomba olarak da bilinen bombaları Ukrayna'nın ülkesine karşı kullanması durumunda benzer bir silahla karşılık verecektlerini söyledoi. "Tabii ki, bize karşı kullanılırlarsa, eylemleri yansıtma hakkımızı saklı tutarız" diyen Putin, Rusya'nın elinde çeşitli tiplerde parça tesirli mühimmattan oluşan silahlar olduğunu belirtti.

Bu silahların yeterli bir stoku da bulunduğunu ifade eden Putin "Şimdiye kadar onları kullanmadık… Daha önce de mühimmat sıkıntısı yaşamamıza rağmen kullanmamıza gerek yoktu” ifadelerini kullandı.

MİSKET BOMBASI NEDİR?

Misket yani parça etkili mermi atan füze ya da bombalar, içlerinde çok sayıda küçük patlayıcı barındırıyor. Genellikle karadan fırlatılan bu bombalar hedefe eriştiğinde içindeki çok sayıdaki bombac da etrafa saçılıyor. Böylelikle bombanın neden olduğu tahribat çok daha büyük hale geliyor. Misket bombası kullanımı insan hakları grupları ve bazı hükümetler tarafından eleştiriliyor. Söz konusu silahların kullanılmasını yasaklayan uluslararası anlaşmanın altında 100'den fazla ülkenin imzası var. Ama Rusya da Ukrayna da anlaşmayı imzalamayan ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...