Tgrt Haber

Vladimir Putin Olaf Sholz'la da Emmanuel Macron'u ağırladığı masada görüştü

15 Şubat 2022 16:18 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 18:24
Vladimir Putin, Emmanuel Macron'u da uzun masada ağırlamış, dünya gündeminde 'uzun masa' çok konuşulmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kremlin Sarayı'nda görüştü. Putin'in, Scholz'u Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğü uzun masada ağırlaması dikkat çekti. Putin ayrıca Avrupa'da savaş istemediklerini belirterek, Ukrayna sınırındaki askerlerin bir kısmını çekme kararı aldıklarını duyurdu.

Vladimir Putin, Emmanuel Macron'u da uzun masada ağırlamış, dünya gündeminde 'uzun masa' çok konuşulmuştu.

Ukrayna ile kriz yaşayan Rusya'nın batılı ülkeler arasındaki diplomatik görüşmeleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Rusya Devlet lideri Vladimir Putin, bu kez Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Putin'in Scholz'u ağırladığı masanın dünya gündemine damga vuran 'uzun masa' olması dikkatlerden kaçmadı. 

Macron, koronavirüs testini kabul etmediği için Kremlin'in uzun masa formülünü devreye soktuğu açıklanmıştı. 

Rusya’ya gelen Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un da Rus doktorlara PCR testi yaptırmayı kabul etmediği, Moskova'daki Almanya Büyükelçiliğinde görevli bir Alman doktora PCR testi yaptırdığı aktarıldı. İkili görüşme gerçekleştirmek üzere Kremlin Sarayı’na giden Scholz, Putin tarafından karşılanırken liderler, özel görüşmeye geçmeden önce kısa açıklamalarda bulundu.

Vladimir Putin Olaf Sholz'la da Emmanuel Macron'u ağırladığı masada görüştü

SCHOLZ: SORUNLAR DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ

Almanya Devlet Başkanı Olaf Scholz ile önemli konuları ele alacaklarını söyleyen Putin, “Görüşmemizin önemli bir bölümünü Avrupa'daki güvenlik durumu ve Ukrayna çevresindeki olaylarla bağlantılı konulara ayıracağız" dedi.

Geçtiğimiz hafta Macron ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Putin, "Tartışmamız sırasında gündeme getirilen konuların özü hakkında sizi bilgilendirdiğini biliyorum. Neler olduğuna dair sizin değerlendirmenizi de duymak faydalı olur" dedi.

Scholz ise başbakanlık görevine yeni başladığını hatırlatarak, "Görüşmemizin gerçekleşmesine sevindim. Rusya ziyareti benim için özel oldu" dedi. Bu görüşmenin zamanlamasının da önemli olduğuna vurgu yapan Scholz, devletler arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

PUTİN: RUSYA'NIN ÖNERİLERİ KARŞILANMADI

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Putin, “Rusya’nın önerileri karşılanmadı, müzakere etmeye hazırız” derken, "Doğu Ukrayna için özel statü talebimiz var" dedi. Putin, askerlerin bir kısmını çekme kararı aldıklarını da açıkladı.

İKİNCİ MASA VAKASI

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi öncesi Rus doktorlara PCR testi yaptırmadığı için görüşmenin dev masada yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Vladimir Putin Olaf Sholz'la da Emmanuel Macron'u ağırladığı masada görüştü

Kremlin de Macron'un, Rus doktorlara PCR testi yaptırmak istemediğini doğrulamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u da bugün dev masada ağırladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...