Tgrt Haber

Son dakika! Putin ve Erdoğan anlaştı: Rus lider Türkiye'yi ziyaret edecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
16 Haziran 2023 11:26 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 16:14
Son dakika! Putin ve Erdoğan anlaştı: Rus lider Türkiye'yi ziyaret edecek

Son dakika haberi: Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere yakın tarihte Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir PutinTürkiye​ yolcusu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın davetini kabul eden Rus lider, yakın zamanda Türkiye'ye gelecek.

KREMLİN DUYURDU

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 'yakınlarda gerçekleştireceği' Türkiye ziyareti konusunda sözleştiğini açıkladı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da haziran ayında yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in Türkiye'yi ziyareti ile ilgili bir davet aldığını doğrulayıp, "Ziyaret için önemli noktalar ana hatlarıyla belirlenmedi. Böyle bir davet var ve tarihler diplomatik kanallar aracılığıyla belirlenecek" diye konuşmuştu.

SON GÖRÜŞME İRAN​'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin, son alarak İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 3'lü zirvede bir araya gelerek yüz yüze görüştü. Zirvede Suriye meselesi ele alınmış, Erdoğan, “Terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceğiz” açıklamasını tekrarlamıştı.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...