Tgrt Haber

Putin'den ABD'ye gözdağı: Doğu Akdeniz'de savaş uçakları peş peşe havalandı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 22:58 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 23:08
Putin'den ABD'ye gözdağı: Doğu Akdeniz'de savaş uçakları peş peşe havalandı

Gazze'yi ablukaya alan İsrail'e sınırsız destek veren ABD, Doğu Akdeniz'e de uçak gemileri gönderdi. Yaşanan gelişmeler üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hipersonik füzeler taşıyabilen Rus savaş uçaklarına Karadeniz'de devriye emri verdi.

Aksanı Tufan operasyonu sonrası başlayan Filistin-İsrail çatışmasında İsrail, saldırılarında ileri aşamaya geçti. İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybetti. Orantısız güç kullanan İsrail ordusunın saldırısı büyük tepki uyandırdı.

İsrail'in hastaneye yaptığı saldırıyı "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket" olarak nitelendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz'de yeni bir karar aldı.

'ÇATIŞMALAR KISA SÜREDE SONLANMALI'

Gazze şehrindeki hastaneye yapılan saldırıya ilişkin "Bu elbette bir felaket, üstelik insani amaçlı bir tesiste yaşandı. Bunun çatışmanın en kısa sürede sonlandırılması gerektiğine yönelik bir sinyal olmasını umuyorum. Her koşulda meseleyi temasların ve müzakerelerin başlayabileceği noktaya getirmeliyiz" dedi.

AKDENİZ'DEKİ GERİLİM DEVAM EDİYOR

İsrail, Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken Doğu Akdeniz'de başlayan gerilim de devam ediyor. İsrail'e destekte sınır tanımayan ABD, geçtiğimiz günlerde 2 uçak gemisini bölgeye yolladı.

Putin ise ABD’nin Gazze'deki sıcak çatışmaların akabinde Akdeniz'e uçak gemisi göndermesine karşı kendilerinin de Karadeniz'de önlemler alacağını söyledi.

Putin'den ABD'ye gözdağı: Doğu Akdeniz'de savaş uçakları peş peşe havalandı

PUTİN TALİMATI VERDİ

Bölgeyi silahlarla gözlemleyeceklerini ifade eden Putin, "Benim talimatım üzerine Karadeniz üzerindeki hava sahasında Kinjal füze sistemiyle donatılmış Mig-31 savaş uçakları sürekli devriye gezmeye başlıyor. Bunun bir tehdit olmadığını belirttim" ifadelerini kullandı.

'ABD GEMİLERİ MENZİLİMİZ İÇİNDE'

Akdeniz'deki ABD gemilerinin menzilleri içinde olduğunu belirten Putin ABD'ye gözdağı vererek, "Akdeniz'de konuşlu Amerikan uçak gemileri Karadeniz'deki Rus atılan hipersonik füzelerinin menzili içinde. Bu bir tehdit değil. Ancak Rusya Hava Kuvvetleri adına sizi bilgilendirmek isterim" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...