Tgrt Haber

Putin'den NATO'ya açık tehdit: Çatışmaya hazırız

30 Temmuz 2023 06:14 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 08:15
Putin'den NATO'ya açık tehdit: Çatışmaya hazırız

Suriye’de ABD ve NATO ile yaşadıkları gerilime değinen Rusya lideri Putin, “Birileri Rusya ve NATO arasında çatışma isterse biz hazırız” restini çekti. Putin Erdoğan ile görüşmesi ve Türkiye'nin gaz merkezi olması konularına da değinerek flaş sözler sarf etti.

St. Petersburg'da gerçekleşen "Rusya-Afrika Zirvesi"nin ardından Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'den çok konuşulacak açıklamalar geldi. Putin, Suriye​'de yaşanan gelişmeler üzrinden NATO​'ya yönelik tehditkar ifadeler kullandı.

Zirve sonrası Putin, gazetecilerin güncdemdeki konulara ilişkin sorularına cevap verdi. Bir gazetecinin, Rusya ile NATO arasında Suriye'de çatışmaya grime gibi bir olasılığının olup olmadığını sorması üzerine Putin, "Biz bir zamanlar Amerikan tarafının talebiyle bu çatışmaları önlemek için bir mekanizma kurduk. Bazı birim başkanları, birbiriyle iletişim kuruyor ve yetki hakkı bulunuyordu. Herhangi bir kriz durumu istişare ediliyordu. Bu, kimsenin çatışmayı istemediğini gösteriyordu. Ancak böyle bir çatışmayı birileri isterse biz hazırız" dedi.

UKRAYNA​ İLE BARIŞ YEŞİL IŞIK!

Putin, açıklamalarında Ukrayna ile yaşadıkları çatışma ve yeni bir müzakere süreciyle ilgili düşüncelerini de aktardı. Ukrayna ile ilgili barış görüşmelerini reddetmediklerini belirten Putin "Her iki tarafta da bir anlaşmaya varılması gerektiğini düşünüyoruz. Afrika'nın barış girişimi, Çin'inki kadar barışın temeli olabilir. Ancak Ukrayna taarruzlarına devam ediyor. Ukrayna ordusu saldırıdayken ateşkesi uygulamak zor. 4 Haziran'dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybettiler. Bunların üçte ikisi yeni Batı yardımlarından oluşuyordu. Ukrayna cephesinde şimdilik ciddi bir değişiklik yok. Ukrayna'daki cephede düşman durduruldu ve her yerde püskürtüldü" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE GAZ DEPOLANMAYACAK AMA..."

Türkiye ile ilişkilere de değinen Putin, Türkiye'de kurulması planlanan gaz dağıtım merkezi ile ilgili de konuştu. Bu planın hâlâ gündemlerinde olduğunu belirterek Rus lider, "Şu bilinmeli ki depolarda gaz depolanmayacak ama bu merkez sadece bir e-ticaret platformu olarak faaliyet yürütecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme planladıklarını hatırlatan Putin şunları söyledi: "Erdoğan, beni seçimden önce de Türkiye'ye davet etti, ancak seçimler öncesinde ziyaret konusunun iç siyasi süreci etkilemeye yönelik bir girişim olarak algılanabileceği için kimsenin spekülasyon yapmaması amacıyla bu ziyaretten vazgeçildi. Ancak Erdoğan ile birbirimizi göreceğimiz konusunda anlaştık, ya o bize gelecek ya da ben ona gideceğim, göreceğiz." 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...