Tgrt Haber

Financial Times’tan kriz çıkaracak iddia: Kuzey Kore roketleri Rusya’ya fırlatıldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2023 10:21 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 10:28
Financial Times’tan kriz çıkaracak iddia: Kuzey Kore roketleri Rusya’ya fırlatıldı

Financial Times, Ukrayna kuvvetlerinin Rus kuvvetlerine karşı Kuzey Kore yapımı roketlerle saldırdığını öne sürdü. Ukrayna Savunma Bakanı'nın danışmanı Yuriy Sak, ''Kuzey Kore ve İran da dahil olmak üzere her türlü tiranlıkta farklı türde cephane alışverişi yapıyoruz" dedi.

Wagner tarafından başlatılan isyanı atlatan Rusya tüm olumsuzluklara rağmen Ukrayna’ya saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna​ ise direncini sürdürerek İHA’larla Moskova’yı hedef alıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Moskova​ bölgesine Ukrayna'nın insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminin engellendiğini ileri sürdü.

Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engellediğini duyurdu.

KUZEY KORE​ KRİZİ

Savaş devam ederken Rusya’yı destekleyen Kuzey Kore ile ilgili kriz çıkaracak iddia ortaya atıldı. Financial Times Cuma günü Ukrayna'nın Rus birliklerine öngörülemeyen, Kuzey Kore yapımı roketler fırlattığını bildirdi. Saldırının Bakhmut yakınlarında çoklu fırlatma roket sistemleriyle gerçekleştirildiği iddia edildi. Financial Times’a konuşan Ukraynalı bir topçu komutanı, birliklerinin 1980'lerde ve 90'larda yapılmış silahları kullanmaktan hoşlanmadıklarını, çünkü sıklıkla tekleme yapabildiklerini veya patlamadıklarını söylemişti.

Geçen yıl ABD istihbarat yetkilileri, yaptırımların Kremlin'i tipik askeri ikmal hatlarından kesmesinin ardından Pyongyang'ın Rusya'ya binlerce top mermisi ve roket sattığını söyledi. Mart ayında Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin bu kez yiyecek karşılığında Rusya'ya yeniden silah yardımı sağladığına dair kanıtları olduğunu söyledi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, "Önerilen bu anlaşmanın bir parçası olarak, Rusya, Pyongyang'dan iki düzineden fazla silah ve mühimmat alacak" dedi.

GEMİDEN ELE GEÇİRİLDİ

Ukraynalı bazı üst düzey askerler FT'ye yaptığı açıklamada "dost" bir ülkenin Kuzey Kore roketlerini bir gemiden ele geçirdiğini söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Ukraynalı bir savunma yetkilisi, silahların doğrudan Rus birliklerinden alınmış olabileceğini söyledi.

İRAN İTİRAFI

Ukrayna Savunma Bakanı'nın danışmanı Yuriy Sak, FT'ye verdiği demeçte, "Tanklarını, ekipmanlarını ele geçiriyoruz ve bunun aynı zamanda Ukrayna ordusunun başarıyla yürüttüğü bir askeri operasyonun sonucu olması da çok olasıdır. Kuzey Kore ve İran da dahil olmak üzere her türlü tiranlıkta farklı türde cephane alışverişi yapıyoruz" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...