Tgrt Haber

Rusya'da dost olmayan ülke varlıklarına kayyum izni

26 Nisan 2023 12:24 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 12:59
Rusya'da dost olmayan ülke varlıklarına kayyum izni

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesindeki dost olmayan ülkelere ait varlıklara kayyum atanabilmesine izin verdi. Söz konusu varlıkların kontrolü ise Rusya Federal Devlet Mülkiyet Yönetimi Ajansı tarafından yürütülecek.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, yurt dışında dondurulan Rus varlıklarına yönelik atılacak misilleme adımlarını içeren kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayımlandı. Putin, ülkesindeki dost olmayan ülkelere ait varlıklara kayyum​ atanabilmesine izin verdi.

KAYYUM ATANABİLECEK

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Başta ABDolmak üzere dost olmayan ülkelerin Rusya’daki varlıklarına kayyum atanabilmesine imkan sağlayan kararnamede, söz konusu varlıkların kontrolü Rusya Federal Devlet Mülkiyet Yönetimi Ajansı tarafından yürütülecek.

Kararnamede, bu kapsamda Alman Uniper ve Finli Fortum şirketlerinin Rusya’daki varlıklarının yönetimi için de kayyum atandığı belirtildi.

Uniper'in Rusya’da beş tane jeotermal güç santrali bulunuyor, Fortum ise yedi jeotermal güç santralinin yanı sıra çeşitli elektrik üretim ve dağıtım yatırımlarına sahip.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...