Tgrt Haber

Putin’in açıklamalarının şifrelerini emekli general anlattı: Putin ilk kez ...

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
24 Haziran 2023 15:31 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 15:46

Paralı asker grubu Wagner’in darbe girişiminin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ilk kez açıklama yaptı. TGRT Haber’de emekli General Prof. Esat Arslan, Putin’in konuşmasının şifrelerini anlattı. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde aktif bir rol üstlenen Rus paralı asker grubu Wagner​ ile Rus ordusunun yöneticileri arasında kriz çıktı. Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin​, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu​ ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un ismini vererek, "Bu gece, Rusya’yı zora sokan hainlerin ve suçluların dersini vereceğiz. Şoygu, Kızıl Meydan’da asılacak" dedi. Darbe girişiminin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​, sert bir açıklama yaptı ve Wagner’e hainlikle suçlayarak “Halkımızı koruyacağız. Bunun cezası çok ağır olacaktır” dedi. TGRT Haber’de emekli Tuğgeneral Prof. Esat Arslan, Putin’in konuşmalarının şifrelerini paylaştı. 

PUTİN İLK KEZ DEDİ 

Putin’in oyunu kuralına göre oynadığına kaydeden Arslan, şunları söyledi:

“Putin bugün çok güzel bir açıklama başkan yaptı. Putin ilk defa Rusya Devlet Bakanı, Başkomutan ve bir Rusya vatandaşı olarak dedi. Bu bir meydan okumadır. Biz ülkeyi savunuruz ifadelerini kullandı. Putin ülkenin resmi güçleri Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’nın yanındaydım dedi." 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin darbe girişimi sonra ilk kez açıklama yaptı. Putin, Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendirdi. Putin, "Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız" ifadelerini kullandı. Ayrıca Putin, silahlı isyan girişiminde bulunanların kaçınılmaz olarak cezalandırılacağını belirtti.

PUTİN’DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA, ÖNE ÇIKAN DETAYLAR 

Putin'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmek istiyor. Rusları Ruslara karşı savaştırarak Rusya'yı parçalamak istiyorlar. Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız. Bu bir silahlı ayaklanma. Devletimizi savunmaya hazırız. Karşımızda olan hainliktir. Wagner’in arasında hainler var. Silahlı isyanı organize ettiler. Devletimize karşı bir iç ayaklanma Rusya’ya darbedir. Bunun cezası çok ağır olacaktır. Her biri cezasını alacak. Wagner içindeki hainler silahlı isyan başlattı, cezası verilecek. Bunun cezası çok ağır olacak."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...