Tgrt Haber

Putin'in 'Gazze' mesajına Hamas'tan teşekkür: Tutumu takdir ediyoruz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 11:20 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 12:21
Putin'in 'Gazze' mesajına Hamas'tan teşekkür: Tutumu takdir ediyoruz 

İsrail, işgal altındaki Gazze'yi bombalamaya devam ederken karadan da operasyon için geri sayıma başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, planlanan kara operasyonu için "Ciddi sonuçlar doğurabilir" derken Hamas kanadından da Putin'in bu sözlerine destek geldi. 

Hamas​ ile İsrail arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Gazze​'deki sivillere 16.00'a kadar süre verildi. Savaş tüm dünyanın en önemli konusu olurken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ olası kara operasyonu için temkinli yaklaşıp kara operasyonu için, "Herkes için ciddi sonuçlar doğurabilir" dedi. 

Putin'in bu açıklamaları Hamas tarafından memnuniyetle karşılandı. Hamas kanadından yapılan açıklamada, "Putin'in halkımıza karşı devam eden Siyonist saldırganlığa ilişkin tutumunu, Gazze kuşatmasını reddetmesini takdir ediyoruz" ifadelerine yer verildi.  

Bölgedeki durum için aynı zamanda ABD'yi suçlayan Putin'in bu açıklaması Hamasa tarafından takdir edildi. 

PUTİN NE DEMİŞTİ? 

Rusya Devlet Başkanı Kazakistan'da BDT Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Orta Doğu'daki savaşla ilgili, "Yerleşim alanlarında ağır teçhizat kullanılması tüm taraflar için ciddi sonuçlar doğuracak karmaşık bir konudur. Yerleşim alanlarında teçhizat olmadan bu operasyonu gerçekleştirmek daha da zordur. En önemli şey, siviller arasındaki kayıpların kesinlikle kabul edilemez olmasıdır. Filistin- İsrail ihtilafını müzakere yoluyla çözmenin alternatifi olmadığı inancından yola çıkıyoruz. Hedef, başkenti Doğu Kudüs olan İsrail ile barış ve güvenlik bir arada olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını öngören Birleşmiş Milletler iki devlet formülünün uygulanması olmalıdır" demişti. 

HAMAS EK SÜRE VERDİ 

Bölgeyi günlerdir ablukada tutan ve bombaardımana tutan İsrail, sivillerin geçişi için saat 16.00'a kadar izin verip 6 saat boyunca belirlenen yollarda saldırı olmayacağını dıuyurdu. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...