Tgrt Haber

Putin'in intikam sözlerinin ardından Ukrayna'ya füze yağdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

02 Ocak 2024 12:42 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 12:50

Ukrayna'nın Belgorod'a saldırısının ardından intikam sözleri veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dediğini yaptı. Rus ordusu, Ukrayna'nın birçok noktasını füzelerle vurdu, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin​'in emriyle yaklaşık 2 sene önce başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Rusya, bu sabah Ukrayna'da taş üstünde taş bırakmadı, hipersonik füzelerle saldırı​ düzenleyen Rus ordusu, başkent Kiev​ dahil birçok şehri vurdu.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın en ağır saldırılarından biri olarak öne çıkan günde, Rus ordusu tarafından 110 füze​ ateşlendi. Üstelik bu füzeler, Kiev'in hava savunmasını karıştırmak için zikzak çizerek uçtu, sürekli olarak yöne değiştirdi.

Kiev'de yüksek katlı konutlar, depolar, bir süpermarket, bir otomobil bayisi ve bir elektrik istasyonunda patlamalar meydana geldi.

Putin'in intikam sözlerinin ardından Ukrayna'ya füze yağdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Solomensky bölgesinde bir yerleşim bloğunda çıkan yangında en az 16 kişi yaralandı, 12'si hastaneye kaldırıldı.

Kharkiv'de en az bir kişi öldü, 22 kişi yaralandı, 16'sı hastaneye kaldırıldı.

UKRAYNA'NIN BELGOROD SALDIRISI

Ukrayna, 30 Aralık 2023'te Rusya'nın Belgorod şehrine füzeli saldırı düzenledi. Belgorod Valisi Vyaçeslav Gladkov, saldırılarda, 24 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gladkov yaralı olan 108 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiğini, durumu ağır 25 yaralının ise tam donanımlı hastanelere sevkleri için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Putin'in intikam sözlerinin ardından Ukrayna'ya füze yağdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

PUTİN'İN İNTİKAM YEMİNİ

Ukrayna'nın Belgorod kentine saldırılarının ardından açıklamalarda bulunan Putin, "Belgorod'da olanlar, elbette terör eylemi. Bu, sivil halka yönelik bir saldırı. Elbette, bu terördür." demişti.

Buna karşılık olarak yüksek hassasiyetli silahla Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik saldırılar düzenlediklerini belirten Putin, "Bu tür saldırıları artıracağız. (Belgorod'a saldırı) Bu, kesinlikle sivil halka karşı işlenen bir suçtur ve bu tür suçlar cezasız kalmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: CNBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...