Tgrt Haber

Putin'in Macron'u neden upuzun bir masaya oturttuğu ortaya çıktı

11 Şubat 2022 11:18
Putin'in Macron'u oturttuğu masa dünya basınında büyük yankı uyandırmış, Putin'in Avrupa'ya mesaj vermek istediği düşünülmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Ukrayna krizini görüşeceği sırada Putin'in Macron'u neden 4 metrelik bir masaya oturttuğu ortaya çıktı.

Putin'in Macron'u oturttuğu masa dünya basınında büyük yankı uyandırmış, Putin'in Avrupa'ya mesaj vermek istediği düşünülmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri görüşme sırasında dünya gündeminde büyük bir yankı uyandıran uzun masanın nedeni ortaya çıktı. Reuters'ın Macron'a yakın iki kaynağa dayandırdığı haberde, görüşme sırasında kullanılan uzun masanın nedeninin PCR testi krizi olduğu yazıldı.

Macron'un, Rusya'ya geldiği esnada Kremlin, Covid-19 testi yapılmasını istedi fakat Macron reddetti. Bu nedenle Putin'den uzak oturtulması için 4 metrelik masa kullanıldı. Dünya basınında ise 4 metrelik uzunluğundaki masanın karşıt uçlarında oturan iki liderin görüntülerinin ardından Putin'in diplomatik bir mesaj vermek istediği iddia edilmişti. 

Putin'in Macron'u neden upuzun bir masaya oturttuğu ortaya çıktı

Fransa cumhurbaşkanının sağlık protokolleri hakkında bilgi sahibi olan kaynak ise Rusya'da Macron'a seçim hakkı verildiğini söyledi. Rusya'da PCR testine girmesi durumunda Putin'e yakın olabileceği söylenen Macron ise bu teklifi kabul etmedi. Macron, bu seçimi reddetmesi üzerine sosyal mesafe kontrolünde görüşmeyi gerçekleştirmeyi kabul etti.

''DNA'SINA EL KOYMALARINI KABUL EDEMEDİK''

Kaynak, "Bunun o uzun masa anlamına geldiğini çok iyi biliyorduk” derken, “Cumhurbaşkanının DNA'sına el koymalarını kabul edemedik” ifadelerini kullandı.

İkinci kaynak ise, Cumhurbaşkanının Rus PCR testine girmeyi reddettiğini doğrularken, Macron’un ayrılmadan önce bir Fransız PCR testi ve kendi doktoru tarafından bir antijen testi yaptırdığını sözlerine ekledi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...