Tgrt Haber

'Putin'in Wagner planı' iddiası dünyayı tedirgin etti: Avrupa sınırına yerleştirip saldırı hazırlığı yapacak

17 Temmuz 2023 12:42 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 13:01
'Putin'in Wagner planı' iddiası dünyayı tedirgin etti: Avrupa sınırına yerleştirip saldırı hazırlığı yapacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in isyana kalkışan Rus paralı asker grubu Wagner ile ilgili bir planı olduğu, askerleri Avrupa sınırına süreceği iddia edildi. Hatta Rusya'nın Litvanya ve Polonya'ya saldırabileceği de iddialar arasında yerini aldı.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgal girişimi devam ederken Kremlin'e karşı ayaklanan Rus paralı asker grubu Wagner'in başkaldırısı işlerin değişmesine neden oldu. ABD, Wagner'in Ukrayna'daki etkisinin azaldığını açıkladı. Bu açıklama üzerine de dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 

Rus siyasetçi Andrey Kartapolov, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, geçen ay kısa soluklu bir isyan başlatan Wagner askerleri ile ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir planı olduğunu duyurdu.

POLONYA VE LİTVANYA'YA OLASI SALDIRI HAZIRLIĞI

Kartapolov, Putin’in taraf değiştiren Wagner askerlerini Polonya ve Litvanya sınırına sürmeyi planladığını öne sürdü. NATO’nun Baltık bölgesinden üyeleri olan Polonya ve Litvanya’ya olası bir saldırı hazırlığı içerisinde olunduğunu iddia edilirken Polonya istihbarat birimleri de bölgede kontrollerin aynı şekilde devam ettiğini duyurdu.

NATO ve Rusya için stratejik bir öneme sahip olan bölgede kaç Wagner’in Belarus’a gideceğinin Polonyalı yetkililer tarafından takip edildiği aktarıldı. Bu bölgenin NATO’nun yumuşak karnı olduğu ve Rusya’nın burayı vurmayı planladığı belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...