Tgrt Haber

Putin'le röportaj yapan ABD'li gazeteci için yaptırım talebi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Newsweek
09 Şubat 2024 16:59 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 17:00
Putin'le röportaj yapan ABD'li gazeteci için yaptırım talebi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna savaşından bu yana ilk kez röportaj yapan ABD'li gazeteci Tucker Carlson Avrupa Birliği'nin tepkisini çekti. 

Rusya​'nın başkenti Moskova'da Rus lider Vladimir Putin​ ile bir araya gelen ABD'li gazeteci Tucker Carlson'ın röportajı Avrupa Birliği​'nde rahatsızlığa neden oldu. Ukrayna savaşı​ nedeniyle hem Rusya'ya hem de Rus lidere uygulanan yaptırımlara dikkat çeken Avrupa Parlamentosu'ndan vekiller, Carlson için yaptırım talep etti. 

Newsweek'e açıklamalarda bulunan, ABD'li gazetecinin Donald Trump'ın sözcüsü olduğunu ve Avrupa'ya seyahat yasağı uygulanması gerektiğini söyleyen eski Belçika Başkanı ve AP milletvekili Guy Verhofstadt, "Putin bir savaş suçlusu olduğuna ve ona yardım eden herkese AB yaptırımı uygulandığına göre, Dış Eylem Servisi'nin Carlson'ın dosyasını da incelemesi mantıklı olacaktır" ifadelerini kullandı.

''GAZETECİ DEĞİL O BİR PROPAGANDACI''

Eski milletvekili Luis Garicano ise, Verhofstadt'ın düşüncelerini paylaştığını belirterek, "O artık bir haberci değil, Avrupa topraklarındaki en çirkin rejim için çalışan bir propagandacı" ifadelerini kullandı.

Putin'le röportaj yapan ABD'li gazeteci için yaptırım talebi - 1. Resim

YAPTIRIM KARARINA TEPKİ GÖSTERENLER DE VAR

Gazeteci Tucker Carlson'a yaptırım çağrıları gelse de Avrupa Parlamentosu'nun yaptırım uygulama yetkisi bulunmuyor. 

EEAS Sözcüsü Peter Stano ise yaptırımlarla ilgili süreci gizli yürütmeyi tercih ettiklerini fakat AB kurumlarında Carlson'a karşı bir yaptırım uygulanmasıyla ilgili tartışma olmadığını öne sürdü. Avrupalı bir diplomat da Stano'nun sözlerini kanıtlar nitelikte açıklamalarda bulundu ve ABD'li gazetecinin Moskova'nın saldırgan eylemleriyle bağlantısının kanıtlanması gerektiğini söyledi.

Putin'le röportaj yapan ABD'li gazeteci için yaptırım talebi - 2. Resim

BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞTI

Kısa süre önce Fox News'teki görevinden ayrılarak bağımsız çalışmaya başlayan Carlson, hafta başında Moskova'da görüntülenmişti.

Salı günü yayımladığı videoda Putin'le röportaj yaptığı duyuran Carlson, "Vladimir Putin'i çok sevdiğimiz için burada değiliz. ABD'yi sevdiğimiz için buradayız ve onun müreffeh ve özgür kalmasını istiyoruz" demişti. Birçok Amerikalının, Putin'in Ukrayna'yı neden işgal ettiğini bilmediğini belirten Carlson, "Onun sesini hiç duymadınız. Bu yanlış" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Newsweek

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...