Tgrt Haber

Ukrayna var gücüyle saldırıyor: Robotine, Rusya'nın elinden geri alındı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Ağustos 2023 10:16 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 10:33
Ukrayna var gücüyle saldırıyor: Robotine, Rusya'nın elinden geri alındı

Ukrayna taarruza geçtikten sonra Rusya'nın işgal ettiği bir çok noktayı geri aldı. Ukrayna, güney cephede Rus işgalindeki Robotine köyünün de kurtarıldığını bildirdi.

Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl şubat ayında verdiği saldırı emriyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşı​ tüm şiddetiyle devam ediyor. Her iki tarafından binlerce kayıp verdiği savaşta Ukrayna​'nın taarruza geçmesiyle işler değişti. Rus ordusu birçok bölgeden geri püskürtüldü. 

Ukrayna'dan yapılan en son açıklamada, Rusya​'nın işgal ettiği bir yerin daha kutarıldığı duyuruldu. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, güney cephede Robotine köyünde yeniden kontrol ele geçirildiğini açıkladı.

"BİRLİKLER İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR!"

Malyar, Ukrayna ordusunun güney cephede başarı elde ettiğini belirterek “Robotine kurtarıldı ve birliklerimiz yerleşimin güneydoğusunda ilerliyor.” ifadesini kullandı.

BÖLGEDE ŞU ANA KADAR 44 KM'LİK ALAN KURTARILDI

Ukrayna ordusunun, doğu cephesindeki Bahmut yönünde de ilerlemeye devam ettiğini aktaran Malyar, “Geçen hafta orada 1 kilometrekarelik alan daha kurtarıldı” ifadesine yer verdi. Malyar, Bahmut yönünde bugüne kadar toplam 44 kilometrekarelik alanın kurtarıldığı kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...