Tgrt Haber

Rus gemilerini 'yok edecek' silah! Ukrayna ilk kez açıkladı: Karadeniz'deki her şeyden daha hızlı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, businessinsider, CNN
31 Temmuz 2023 10:26 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 12:49
Rus gemilerini 'yok edecek' silah! Ukrayna ilk kez açıkladı: Karadeniz'deki her şeyden daha hızlı

Taarruza geçerek Moskova'yı hedef alan Ukrayna ordusu Rus donanmasına karşı koymak için yeni insansız deniz aracını ilk kez tanıttı. Denizdeki hedeflere yönelik kullanılacak SİDA'lar için "Rus gemilerini yok edecek. Bunlar Karadeniz'deki her şeyden daha hızlı. Rusya'nın teçhizatı 20. yüzyıldan, bizimki ise 21. yüzyıldan" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna​, Rusya’ya karşı insansız hava araçlarını devreye sokarak Moskova’yı alarma geçirdi. Rusya​ ise 25 adet saldırıya geçen insansız hava araçlarından bazılarının Karadeniz’e düşürüldüğünü belirtti. Moskova’da bir İHA​ ise gökdelene çarptı.

Ukrayna Moskova'ya İHA'larla saldırdı

Ukrayna'nın, Moskova​ bölgesindeki tesislere gerçekleştirdiği İHA saldırısının ardından Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den kritik açıklamalar geldi. Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini belirten Zelenskiy, "Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor" ifadelerini kullandı.

İLK KEZ TANITTI

CNN'in bildirdiğine göre Ukrayna, Rus filosunun Karadeniz​'deki operasyonlarına karşılık kullanacağı yeni insansız deniz aracını ilk kez kamuoyuna tanıttı.

CNN'nin ilk bakışta 'Boston Whaler'a benzettiği kurşun grisi insansız deniz aracı yüzlerce kilo patlayıcı taşıma kapasitesine sahip ve yaklaşık 800 km uzaklıktaki hedefleri vurabiliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait iki insansız deniz aracının Karadeniz’in güneybatısında devriye gezen Rus gemisine saldırı girişiminde bulunduğunu bildirmişti.

Ukrayna Rus gemilerini hedef alıyor

KARADENİZ'DE HER ŞEYDEN HIZLI

SİDA'nın geliştiricisi CNN'e Rus savunmasının insansız hava araçlarına, deniz araçlarına karşı etkisiz olduğunu çünkü gemilerinin daha küçük hedefler yerine diğer gemileri hedef alacak şekilde tasarlandığını söyledi. SİDA geliştiricisi, "Bunlar Karadeniz'deki her şeyden daha hızlı. Rusya'nın teçhizatı 20. yüzyıldan, bizimki ise 21. yüzyıldan" dedi.

Kaynak: TGRT Haber, businessinsider, CNN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...