Tgrt Haber

Rus komutan sabah koşusunda öldürüldü! Kanlı saldırının başrolüydü

11 Temmuz 2023 15:10 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 15:21
Rus komutan sabah koşusunda öldürüldü! Kanlı saldırının başrolüydü

Rus denizaltı komutanı ve askeri seferberlik sorumlusu Stanislav Rzhitsky, Rusya'nın Krasnodar şehrinde vurularak öldürüldü.

Rusya​'nın güneyinde bulunan Krasnodar​ şehrinde, Rus denizaltı komutanı ve aynı zamanda askeri seferberlik sorumlusu olan Stanislav Rzhitsky vurularak öldürüldü. Rus komutanın bir spor kompleksi yakınlarında sabah koşusu sırasında silahla dört kez vurulduğu ifade edildi. 

Öldürüldüğü sırada askerin denizaltının kaptanı olup olmadığı bilgisine ulaşılamadı.

KANLI SALDIRININ BAŞROLÜYDÜ

Ukrayna’daki yerel internet haber sitelerinin iddialarına göre, Krasnodar denizaltısı Temmuz 2022’de Ukrayna’nın Vinnytsia kentine düzenlenen ve üçü çocuk 23 sivilin ölümüne neden olan füze saldırısını düzenlediği belirtildi.

Rusya, geçtiğimiz yılki olayda denizaltından fırlatılan füzelerin Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanları ve Batılı silah tedarikçilerinin temsilcilerinin katıldığı bir toplantıyı hedef aldığını iddia etmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, sivillerin ölümüne neden olduğunu söylediği saldırıyı, 'açık bir terör eylemi' olarak nitelendirmişti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı'na göre Krasnodar’ın, Karadeniz Filosu için inşa edilmiş ve "su üstü gemiler ve denizaltılarla savaşmak, mayın döşemek ve keşif yapmak" üzere tasarlanmış dizel-elektrikli bir denizaltı olduğu öğrenildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...