Tgrt Haber

Rus profesörden çok konuşulacak 'nükleer silah' iddiası: Putin kararını verdi 

07 Ekim 2022 12:04 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 12:30
Profesör Solovey, Putin'in hasta olduğunu da iddia etmişti.

Rus profesör Valery Solovey, sağlığının kötüye gittiğini belirttiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çoktan nükleer silah kullanmaya karar verdiğini söyledi. 

Profesör Solovey, Putin'in hasta olduğunu da iddia etmişti.

Rusya​ ile Ultayna arasındaki savaş devam ederken Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde görevli eski Rus profesör Valery Solovey'in korkutan iddiası dünya gündemine bomba gibi düştü. Solovey, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in ölmek üzere olduğunu ve dünyayı yanına almak için nükleer silah​ kullanmaya karar verdiğini söyledi.  Putin’in hastalığının ağırlaştığını ve ölmeye yaklaştığını belirten Solovey, “Ölümü yaklaştı ve dünyayı kendisiyle birlikte götürmek istiyor” dedi. 

SAĞLIĞI İÇİN ÖZEL DUA İSTEDİ 

Solovey, Putin’in Rus Ortodoks kiliselerine Cumartesi günü sağlığı için özel dua hizmetleri konusunda emir verdiğini söyledi. Moskova'daki Batılı büyükelçiliklerin kendisine danıştığını belirten Dr. Solovey, "Taktik nükleer silahların kullanılması veya gösterilmesiyle ilgili prensipte karar verildi" dedi. “Asıl soru nasıl, ne zaman ve nerede….” diyen Solovey, mevcut durumun Küba füze krizinden daha tehlikeli ve “nükleer kıyamete” daha yakın olduğunu iddia etti. 

PUTİN KARAR VERDİ

“Putin kendisinin yenilmesine izin veremez” diyen Solovey, Putin’in elinde iki aracının kaldığını belirterek “Nükleer silahlar ve seferberlik." Dr. Solovey, Putin'in "fizyolojik olarak çok kötü durumda" olduğunu söyledi. Uzun zamandır uzmanlar, Putin’in kanser, Parkinson hastalığı ve şizofreni bozukluk gibi ciddi hastalıklarının olduğu belirtiliyordu. "Başkan durumu yeterince değerlendiremiyor ve doğru kararlar alamıyor" diyen Solovey, “Dünyayı da yanında götürmek için çok güçlü bir arzusu var… Sınırlı bir süre içinde öleceğini biliyor. Dünyanın onsuz devam etmesi nasıl mümkün olabilir? Dünya neden dahi lideri Vladimir Putin olmadan var olsun ki..." dedi. 

Rus profesörden çok konuşulacak 'nükleer silah' iddiası: Putin kararını verdi 

 Profesör Valery Solovey. 

Dr. Solovey, yayınladığı yeni bir videoda Batı'yı, üst düzey Kremlin yetkililerine güvenmemeleri konusunda uyararak "Aldanmayın, Rus teşkilatından birinin Putin'i durduracağını ummayın. Muhtemelen nükleer kapasiteli İskender füzeleri kullanılacak” dedi. 

Mayıs ayında bazı İskender füzeleri, Ukrayna savaşı için Finlandiya sınırına yakın bir yere taşındı ve konvansiyonel savaş başlıklarıyla konuşlandırıldı. 

CIA DİREKTÖRÜNÜN İDDİALARIA CEVAP 

Kendisine CIA direktörü William Burns'ün Putin'in hasta olmak şöyle dursun "fazla sağlıklı" olduğunu söylemesi soruldu. Solovey buna şöyle cevap verdi: “Anglo-Sakson alaycılığının mükemmel bir örneği. Amerikalılar Putin'e ne olduğunu biliyor ve aslında bu yüzden endişeliler…”

Kaynak: Mirror

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...