Tgrt Haber

Ukrayna’dan kan donduran iddia: 2500 çocuk Ruslar tarafından kaçırıldı

22 Mart 2022 11:14 - Güncelleme : 22 Mart 2022 11:34
Mariupol Belediye Başkanı, Rusların faaliyetlerini, nazilerin insanları zorla ele geçirdiği İkinci Dünya Savaşı'ndaki korkunç olaylara benzetti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaş tüm hızıyla devam ederken bölgeden korkunç haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna hükümetinin iddiasına göre Rusya, 2500 Ukraynalı çocuğu kaçırarak alıkoydu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikoleno, 2389’dan fazla çocuğun zorla farklı bölgelere yerleştirildiğini söyledi.

Mariupol Belediye Başkanı, Rusların faaliyetlerini, nazilerin insanları zorla ele geçirdiği İkinci Dünya Savaşı'ndaki korkunç olaylara benzetti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından iki ülke arasında başlayan sıcak savaştan korkunç iddialar gelmeye devam ediyor. Sivilleri bombalamaya devam eden Rus ordusu son olarak dün, Kiev’de bir AVM bombalamış ve olayda en az 4 sivil hayatını kaybetmişti.

"BU İĞRENÇ SUÇLAR DURDURULMALI"

Ukrayna hükümetinin öne sürdüğü son iddia ise herkesin kanını dondurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikoleno, sadece 19 Mart'ta Rusya'nın doğu Donbas bölgesinden 2389 çocuğu yer değişikliğine zorladığını belirterek "Sivilleri kaçırmak, uluslararası insancıl hukuk tarafından kesinlikle yasaklanmıştır. Rus ordusu, çocuklarımızı ebeveyn bakımından mahrum ediyor ve Rusya'daki hayatlarını tehlikeye atıyor. Bu iğrenç suçlar durdurulmalı.” Şeklinde konuştu.

MARIUPOL'DEN 5 BİN SİVİL TOPLANDI

Yetkililer, çocukların nereye gönderildiği hakkında daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı. Öte yandan kuşatma altındaki Mariupol kentinden 5 bin kadar sivil toplandığı bildirildi. Pek çoğu, Putin'in Ukrayna'yı “özgürleştirdiği” yönündeki iddiasını desteklemek için güneybatı Rusya'daki Taganrog'a götürüldü.

"İŞGALCİLER SİVİLLERİ..."

Mariupol Belediye Başkanı Vadym Boychenko, Moskova'nın eylemlerini ‘Nazilerin insanları zorla ele geçirdiği İkinci Dünya Savaşı'ndaki korkunç olaylara’ benzetirken Donetsk bölgesel yönetiminin başkanı Pavlo Kyrylenko ise, “İşgalciler Mariupol’deki sivilleri filtrasyon kamplarına gönderiyor, telefonlarını kontrol ediyor ve Ukrayna belgelerine el koyuyor” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...