Tgrt Haber

Rusya, ABD-Ermenistan ortaklığından rahatsız! Ukrayna'ya desteğe tepki de gecikmedi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Eylül 2023 15:08 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 15:29
Rusya, ABD-Ermenistan ortaklığından rahatsız! Ukrayna'ya desteğe tepki de gecikmedi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Kiev ziyareti ve Ermenistan ile ABD'nin ortak tatbikatına dair açıklamalarda bulundu. Peskov, ABD'nin Ukrayna'ya desteğine tepki gösterirken Ermenistan ile ortak tatbikatın ise Rusya'yı endişelendirdiğini söyledi.

ABD​'nin hamlelerine Rusya​'dan cevaplar bir bir geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov​, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​'ın Ukrayna​ ziyareti üzerine ''Savaşı son Ukraynalıya kadar hiçbir masraftan kaçınmadan yürütecekler'' dedi.

Peskov, Kiev'e ne gerekiyorsa ABD'nin yardım etme niyetinde olduklarını birçok defa duyduklarını belirterek, “Bir başka deyişle, onlar (ABD) fiilen savaş durumunda olan Ukrayna’yı desteklemeye devam edecekler ve savaşı son Ukraynalıya kadar hiçbir masraftan kaçınmadan yürütecekler.” dedi.

Peskov, bu yardımların “özel askeri operasyonu” etkilemeyeceğini dile getirdi.

ABD-ERMENİSTAN ORTAKLIĞINDAN RUSYA RAHATSIZ

Ermenistan’ın topraklarında ABD ile 11-20 Eylül’de ortak “Eagle Partner 2023” tatbikatı gerçekleştirecek olmasını da değerlendiren Peskov, “Elbette bu tür haberler özellikle mevcut durumda endişeye neden oluyor. Bu nedenle bu haberi derinlemesine analiz edip durumu izleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

''RUSYA, SURİYE'YE YARDIM ETME ÇİZGİSİNİ SÜRDÜRÜYOR''

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG’nin baskısı altındaki Arap aşiretleri ile örgüt arasında 27 Ağustos’ta başlayan çatışmalar hakkında da konuşan Peskov, “Rusya, Suriye’de henüz tam olarak uygulanmayan Soçi anlaşmalarına uymaya devam ediyor. Aynı zamanda Rusya, ülkede düzeni tesis etmede, terörist unsurlarla mücadele etmede Suriye’nin meşru yönetimine tutarlı bir şekilde yardım etme çizgisini sürdürüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Esranur garip 6 Eylül 2023 16:23

Gel ne olursan ol yine gel aşkla

Sonraki Haber Yükleniyor...