Tgrt Haber

Rusya Batı'ya kapıyı araladı: Her türlü ciddi teklife hazırız

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
14 Eylül 2023 18:49 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 18:52
Rusya Batı'ya kapıyı araladı: Her türlü ciddi teklife hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun Rusya sınırlarına doğru sızma girişimi planlamasını tehlikeli olarak nitelendirdi. Lavrov, Ukrayna’daki durum ile ilgili olarak dünyadaki gerçekleri ve Rusya’nın temel meşru çıkarlarını dikkate alacak her türlü ciddi teklifi değerlendirmeye hazır olduklarını belirtti.

Ukrayna​'ya saldırılarını sürdüren Rusya​ savaşta temel meşru çıkarlarının korunması için her türlü teklife açık olduğunu açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov​, Myanmar​ Dışişleri Bakanı Than Swe ile Moskova’da görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Asya-Pasifik bölgesindeki gidişatın pek olumlu olmadığını belirten Lavrov, ''Myanmar ile birlikte, Güneydoğu Asya'daki istisnasız tüm devletlerin ve tüm Asya-Pasifik bölgesinin eşit, ayrımcı olmayan bir temelde sürdürülebilir kalkınmasını sağlayabilecek kapsayıcı, etkili, güvenilir bir güvenlik mimarisinin bölgede oluşturulması ihtiyacını yeniden teyit ettik.'' dedi.

NATO'NUN PLANI

Lavrov, Batı’nın Asya-Pasifik bölgesine blok unsurlar sokmaya ve bu bölgedeki güvenlik konularında ASEAN’ın öncü rolünü elinden almak isteyen mekanizmalar kurmaya çalıştığına dikkati çekerek, özellikle NATO'nun buraya sızma ve kendi kurallarını oluşturma yönündeki açıkça duyurulmuş planlarının tehlikeli olduğunu vurguladı.

NATO'nun Rusya'ya sızma planı

Ukrayna’da''Batı’nın Kiev rejiminin eliyle Rusya’ya karşı bir savaş başlattığını'' dile getiren Lavrov, Rusya’nın güvenliğine doğrudan tehditler yapıldığını savundu. Lavrov, Ukrayna’daki durum ile ilgili olarak, dünyadaki gerçekleri ve Rusya’nın temel meşru çıkarlarını dikkate alacak her türlü ciddi teklifi değerlendirmeye hazır olduklarını kaydetti.​​​​​​​

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...