Tgrt Haber

Rusya: Moskova ve Kırım'a İHA'larla saldırı girişimleri engellendi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Eylül 2023 08:50 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 08:58
Rusya: Moskova ve Kırım'a İHA'larla saldırı girişimleri engellendi

Rusya, Ukrayna'nın Moskova'ya ve Kırım yarımadasına İHA'larla saldırı düzenlediğini duyurdu. Ancak girişimlerin engellediği aktarıldı.

24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki savaşta çatışmalar hız kesmiyor. Rusya​ Savunma Bakanlığı, Ukrayna​'nın Moskova'ya ve Kırım yarımadasına insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı​ girişimlerini engellediklerini belirtti.

BÖLGE İSMİ VERDİLER

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, gece ve sabah saatlerinde Kiev'in Rusya​ topraklarındaki tesislere saldırı​ girişimlerinde bulunduğu belirtildi.

Moskova saatiyle 01.15 sularında Rusya​ hava savunma sistemleri tarafından Ukrayna​'ya ait uçak tipi 2 İHA​'nın Kırım yarımadasında yok edildiği aktarılan açıklamada, saat 01.45 sıralarında da 1 İHA​'nın Moskova bölgesinin İnstrinskiy ilçesi alanında imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, saat 01.45-02.20 arasında Kırım yarımadasının kuzeybatı doğu kıyılarında Ukrayna​'ya ait 4 uçak tipi İHA​'nın düşürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, sabahın erken saatlerinde hava savunma sistemlerince Moskova bölgesinin Domodedovo ilçesi semalarında bir İHA​'nın imha edildiği belirtildi.

İHA​ PARÇALARI YERLEŞİM BİRİMLERİNİ TEHDİT ETTİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya paylaşımında, gece saatlerinde hava savunma sistemlerinin Moskova'ya İHA​ ile saldırıyı şehrin İstrinskiy ilçesinde püskürttüğünü kaydetti.

İHA​ parçalarının düştüğü yerlerde ilk belirlemelere göre yıkım ve can kaybı meydana gelmediğine dikkati çeken Sobyanin, Moskova'ya saldırmak isteyen başka bir İHA​'nın da Moskova bölgesinin Ramenskiy ilçesinde imha edildiği, İHA​ parçalarının düşmesi sonucunda yıkım ve yaralı olmadığı bilgisini paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...