Tgrt Haber

Rusya'dan Ukrayna'ya büyük darbe: Mühimmat dolu tren havaya uçuruldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 16:10 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 16:57

Rusya'dan Ukrayna'nın askeri gücüne büyük bir darbe indirildi. Rus ordusu, Dnipro bölgesindeki bir tren istasyonunda bulunan Ukrayna ordusuna ait mühimmat dolu treni havaya uçurdu.

Fotoğraf: Arşiv

Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıln şubat ayında verdiği saldırı emriyle başlayan Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Her iki tarafından binlerce kayıp verdiği savaşta hedeflerini savunmasız yakalayan taraflar saldırılarına peş peşe düzenliyor. Dün Ukrayna'nın tahıl silolarını vuran Rusya​, bugün de mühimmat dolu bir treni hedef aldı.

MÜHİMMAT TRENİNİ YOK ETTİLER

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Donetsk​ istikametinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Zaliznyanskoye, Staromikhailovka ve Krasnogorovka Dnipro bölgesinde ise Mezhevaya istasyonunda bulunan Ukrayna ordusuna ait mühimmat dolu trenin füzeyle vurularak imha edildiği aktarıldı.

Ukrayna’nın Donetsk istikametinde 310 askerinin öldürüldüğü, 1 tank, 3 zırhlı savaş aracı, 9 motorlu araç ve bir D-20 obüsünü kaybettiği vurgulandı.

13 RUS İHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, tahıl silolarına saldırının ardından yaptığı açıklamada, saldırılarda herhangi bir can kaybının olmadığını duyurmuştu. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada ise güneydekiOdessa​ ve Mykolaiv bölgeleri üzerinde 13 Rus İHA'sının imha edildiği açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...