Tgrt Haber

Rusya Soledar'a füze yağdırdı, Ukrayna kanlı bilançoyu açıkladı

12 Ocak 2023 13:31 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 13:41
Rusya Soledar'a füze yağdırdı, Ukrayna kanlı bilançoyu açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. İki ülke için kritik öneme sahip Soledar için çelişkili açıklamalar gelirken Ukrayna kanlı operasyonun bilançosunu açıkladı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in emri ile başlayan savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Son aylarda hedefini daha çok Ukrayna’nın doğusuna ve güneyine yönelten Rusya ile Ukrayna​ arasında savaşın yeni merkez üssü Soledar kasabası için kıran kırana bir savaş yaşanıyor.  Rus paralı ordusu Wagner'in başkanı Yevgeny Prigozhin, Ukrayna'nın doğusundaki tuz madeni kasabası Soledar'ın kontrolünü ele geçirdiklerini duyurmuştu.  Rusya ve Ukrayna bu iddiayı doğrulamazken Kiev'den dünyanın gündemine birinci sıradan giren bir hamle geldi.

100 RUS ASKERİ ÖLDÜ 

Ukrayna Soledar'da tek bir saldırıda 100'den fazla Rus askerini öldürdüğünü açıkladı. Ukrayna gazetesi Kyiv Independent saldırıda füzelerin kullanıldığını yazdı. Haberde 'Saldırı, 100 askerin yanı sıra Rus askeri teçhizatını da imha etti' denildi. Rusya, Soledar'ı stratejik Bakhmut şehri ve Ukrayna'nın daha geniş doğu Donbas bölgesi için yürüttüğü harekatın anahtarı olarak görüyor.

MADEN KENTİ 

Donetsk bölgesinde tuz madeni çıkarılan küçük bir kent olan Soledar'ın ele geçirilmesinin, Rus birliklerinin yakındaki stratejik Bahmut​ kentini kuşatmasını kolaylaştıracağı belirtiliyor. Bu nedenle bölgede günlerdir kanlı çatışmalar yaşanıyor. Soledar'ın nüfusu savaştan önce yaklaşık 10 bindi. Kentin ele geçirilmesi halinde Rusya Bahmut'u, yakındaki Sloviansk'a bağlayan önemli bir ikmal hattından koparmış olacak. Soledar'ı ele geçirmenin, kazanımları nispeten küçük ve maliyetli olsa da, Kremlin için hem askeri hem propaganda açısından Rusya içindeki eleştirmenlere sunulacak bir zafer olacağı belirtiliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...