Tgrt Haber

Rusya-Ukrayna savaşında bir ilk! Wagner paralı Rus askeri Norveç'e kaçtı: Arkamdan ateş ettiler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
18 Ocak 2023 15:58 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 18:30
Rusya-Ukrayna savaşında bir ilk! Wagner paralı Rus askeri Norveç'e kaçtı: Arkamdan ateş ettiler

Ukrayna'da savaşan Rus paralı asker grubu Wagner'in eski komutanı Andrey Medvedev, grubu terk ederek Norveç'e sığındı. Medvedev, firar ederken Rus askerlerinin arkasından ateş açtığını söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşında bir ilk yaşandı. Rus paralı asker grubu Wagner'in eski komutanlarından, 26 yaşındaki Medvedev Wagner'de takım komutanı olarak görev yapıyordu. Geçtiğimiz cuma günüNorveç​ sınırından ülkeye yasa dışı giriş yaptı, sınır güçleri tarafından gözaltına alındı. Norveç'in başkenti Oslo'da tutulan Medvelev, Ukrayna​'dasavaş suçları işlendiğine tanık olduktan sonra Wagner grubundan ayrıldı.

''ARKAMDAN ATEŞ AÇTILAR''

Norveç sınır birlikleri, Rus paralı askerin 198 kilometrelik Rusya​ sınırından ülkeye giriş yaptığını doğruladı. Medvedev ise firar ederken Rus askerlerinin arkasından ateş açtığını, ''Arkamda havlayan köpekleri duydum, kontrol noktalarından ışıkları yaktılar ve ateş etmeye başladılar. Mermiler başımda vızıldadı. Ben ormana doğru durmadan koştum. Telefonumu parçalayıp attım ve ışıkları yanan evlere doğru koşmaya devam ettim'' diyerek anlattı.

Rusya-Ukrayna savaşında bir ilk! Wagner paralı Rus askeri Norveç'e kaçtı: Arkamdan ateş ettiler

BATI'YA KAÇAN İLK WAGNER ASKERİ

Norveç'in Finnmark bölgesinin polis müdürü Tarjei Sirma-Tellefsen, sınır güçleri tarafından yakalanan adamın "sığınma talep ettiğini" kaydetti. Medvedev'in Rusya'yı terk etmesine ise Rus insan hakları grubu Gulagu yardımcı oldu. Medvedev, Batılı ülkelere kaçan ilk Wagner askeri olarak da kayda geçti.

SAVAŞ SUÇLARINI İFŞA ETTİ

Wagner'deyken takım komutanı olarak görev yapan Medvedev, Norveç'e sığınmasının ardından Wagner'in işlediği savaş suçlarını ifşa etti. Medvedev, ''Hastaneden kaçmaya çalışan 3 yaralı savaş esiri öldürüldü. Yeni getirilen 10 savaş esiri talim alanına getirildikleri gibi öldürüldü.'' diyerek savaş suçlarını anlattı.

Öte yandan Medvedev’in, savaşta tanık olduğu bazı insan hakları ihlallerinin kanıtlarını da Norveç'e getirdiği belirtiliyor.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...