Tgrt Haber

Rusya Zaporijya'da 2 kişiyi öldürdü! Ukrayna İHA'larını Moskova ve Sivastopol'a gönderdi

10 Ağustos 2023 09:17 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 09:40
Rusya Zaporijya'da 2 kişiyi öldürdü! Ukrayna İHA'larını Moskova ve Sivastopol'a gönderdi

Rus ordusunun Zaporijya'ya düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı. Rusya'nın saldırısının ardından Ukrayna İHA'larını Moskova ve Sivastopol'a gönderdi. Rusya, saldırı girişiminin engellendiğini duyurdu. 

Rusya​, Ukrayna​'da sivilleri hedef almaktan çekinmeden saldırılarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak Zaporijya​'ya saldırı düzenleyen Rus ordusu, 2 kişiyi öldürdü, 7 kişiyi ise yaraladı. Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, saldırının ardından yangın çıktığını, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​ de saldırıya ilişkin açıklamasında, Rusya'nın "savaş suçu" işlediğini vurgulayarak "Rus teröristlerine yanıt, askerlerimiz sayesinde verilecektir." ifadesini kullandı.

UKRAYNA'DAN İHA'LI SALDIRI GİRİŞİMİ

Rus ordusunun saldırısının ardından Ukrayna da atağa geçti. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla (İHA) Moskova şehrine ve Sivastopol'a saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kiev rejiminin İHA’larla terör saldırıları gerçekleştirme girişimleri engellendi.” ifadeleri kullanıldı.

Başkent Moskova istikametine uçan 2 İHA’nın Kaluga Bölgesi’ndeki Maloyaroslavskiy ve Moskova Bölgesi’ndeki Odintsovo üzerinde hava savunma sistemleri tarafından havada imha edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, “Sivastopol şehri yakınlarında 2 İHA görev halindeki hava savunma sistemleri tarafından vuruldu, 9 tanesi de elektronik harp araçlarıyla engellendi, hedefe ulaşamayan İHA’lar Karadeniz’e düştü. Engellenen terör saldırıları sonucunda can kaybı ve hasar meydana gelmedi.” bilgisi aktarıldı.

Rusya Zaporijya'da 2 kişiyi öldürdü! Ukrayna İHA'larını Moskova ve Sivastopol'a gönderdi

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 04.00 civarında hava savuma sistemleriyle Moskova’ya doğru uçan bir İHA’nın Kaluga bölgesinde, diğerinin ise Merkez Çevre Otomobil Yolu civarında düşürüldüğünü belirtti.

Moskova’daki Vnukovo ve Domodedovo havaalanı basın servislerinden yapılan açıklamada, havaalanlarında saldırı girişimlerinin yapıldığı saatlerde uçuşların geçici olarak durdurulduğu, sabah yerel saatle 05.15’te uçuşların tekrar başladığı duyuruldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...