Tgrt Haber

Rusya'da bir şüpheli ölüm daha! Rus siyasetçi pencereden düştü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2023 09:33 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 09:38
Rusya'da bir şüpheli ölüm daha! Rus siyasetçi pencereden düştü

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı siyasetçi Vladimir Egorov, üçüncü kattaki evinin penceresinden düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Rusya​'nın batısındaki Sibirya​'da bölgesel siyasetçi olan Birleşik Rusya Partisi üyesi 46 yaşındaki Vladimir Egorov, 3. kattaki evinini penceresinden düşerek şüpheli şekilde can verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Egorov'un ölümüyle ilgili net bir açıklama yapılmadı.

Zengin ve bölgesinde etkin bir siyasetçi olarak bilinen Egorov'un kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtilirken, kesin ölüm nedeni otopsinin ardından belli olacak. Aynı zamanda avukat olan Egorov, 2016'da adının karıştığı yolsuzluk skandalının ardından şehir yönetimindeki görevinden istifa etmiş, daha sonra siyasete geri dönmüştü.

ŞÜPHELİ ŞEKİLDE ÖLEN İLK RUS SİYASETÇİ DEĞİL

Vladimir Egorov, Rusya ve Ukrayna savaşı başladığından bu yana pencereden düşerek can veren ilk siyasetçi değil. Geçen Haziran ayında, Loko-Bank'ın 28 yaşındaki yöneticisi Kristina Baikova 11. kattaki evinin penceresinden düşerek yaşamını yitirmişti. Rusya'da Ukrayna ile başlayan savaşın ardından çok sayıda siyasetçi şüpheli şekilde can verdi.

BİR RUS OLİGARK DAHA PENCEREDEN DÜŞEREK ÖLMÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurucusu olduğu Birleşik Rusya’nın eski milletvekillerinden dev sosis şirketi sahibi Pavel Antov, tatil için gittiği Hindistan’da hayatını kaybetmişti. 66. doğum gününü kutlamak için arkadaşlarıyla gittiği Hindistan’ın Rayagada bölgesinde lüks bir otelde kalan Antov’un otelin üçüncü katındaki pencereden düşerek hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Vladimir oblastında yerel milletvekili olarak görev yapmaya devam eden ve ülkenin en zengin siyasetçileri arasında yer alan Antov’un ağır yaralı halde otelin havuzunda bulunduğu ve kaldırıldığı hastanede hayata veda ettiği belirtilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...