Tgrt Haber

Putin'in dişli rakibine seçim engeli: Merkezi Seçim Komisyonu, Duntsova'nın adaylığını reddetti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, Moscow Times
23 Aralık 2023 14:00 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 14:04
Putin'in dişli rakibine seçim engeli: Merkezi Seçim Komisyonu, Duntsova'nın adaylığını reddetti

Rusya'da devlet başkanlığı seçimlerine katılacağını açıklayan Yekaterina Duntsova'nın başvurusunu inceleyen Merkezi Seçim Komisyonu, oy birliğiyle adaylığını reddetme kararı aldı.

Rusya​'da Mart ayındaki devlet başkanlığı seçimlerine aday olacağını duyuran gazeteci ve yerel siyasetçi Yekaterina Duntsova'nın adaylığı engellendi. Açıklamayı, Duntsova'nın seçim​ kampanyası ekibi yaptı. Duntsova'nın kampanya ekibi, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, siyasetçinin aday olma çabalarının başvurudaki 'hatalar' nedeniyle engellendiğini belirtti.

Duntsova, 15-17 Mart 2024'te planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin​'e karşı yarışacak 15 adaydan biriydi.Ukrayna'daki savaşı sona erdirme ve siyasi tutukluları serbest bırakma taahhüdünde bulunan Duntsova'nın 'aday' olarak kayıt yaptırmak için seçim komisyonuna başvurmasından sadece 3 gün sonra siyasetçinin başvurusu Merkezi Seçim Komisyonu'nda değerlendirildi. Komisyon, oy birliğiyle adaylığına izin vermemeye karar verdi.

Putin'in dişli rakibine seçim engeli: Merkezi Seçim Komisyonu, Duntsova'nın adaylığını reddetti

OCAK SONUNA KADAR 300 BİN İMZA TOPLAMASI GEREKİYORDU

Moscow Times'ın haberine göre, gazeteci ve Tver bölgesinden yerel bir siyasetçi olan Duntsova'nın adaylığı sonrasında kendisine adaylığının 'Kremlin tarafından onaylandığı' suçlaması yöneltilmiş, Duntsova bu iddiaları reddetmişti. Kampanya ekibi, 17 Aralık Pazar günü Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Bugün, seçim kampanyamızın resmi başlangıcı" ifadelerini kullanmıştı. Kendisini 'barışa' adamış bir kadın siyasetçi olarak tanımlayan Duntsova'nın, ocak sonuna kadar 300 bin imza toplaması gerekiyordu.

Duntsova'nın adaylığına ilişkin toplantının yapılacağı yerin polis müdahalesi ihtimaline karşı son ana kadar gizli tutulduğu, fakat etkinlik sırasında elektriklerin beklenmedik bir şekilde kesildiği belirtilmiş, kampanya ekibi, "Bu küçük saçmalıklar muhtemelen devam edecek, bunların üstesinden birlikte geleceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Kadın örgütü Myagkaya Sila'nın (Yumuşak Güç) açıklamasına göre, Duntsova'nın destekçilerinden biri, aday gösterme etkinliğinden dönüşte Sibirya'daki Krasnoyarsk kentinde gözaltına alınmıştı. Aynı zamanda Myagkaya Sila'nın üyesi olan destekçinin bir polis memuru hakkında 'haksız yere' şikayette bulunmakla suçlandığı belirtilmişti. 

Kaynak: TGRT Haber, Moscow Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...