Tgrt Haber

Rusya'da Ukrayna'nın işgalini meşru gösteren ilk ders kitabı öğrenciler için hazır!

10 Ağustos 2023 10:05 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 10:16
Rusya'da Ukrayna'nın işgalini meşru gösteren ilk ders kitabı öğrenciler için hazır!

Rusya'da Ukrayna'nın işgalini meşru göstermeye çalışan, Batı'yı suçlayan yeni ders kitabı kamuoyuna Moskova'daki yetkili makamlar tarafından açıklandı. 

Moskova’daki yetkili makamlar, Ukrayna’nın işgalini meşru göstermeye çalışan ve Batı'yı Rusya’yı yıkmaya çalışmakla suçlayan yeni bir ders kitabını kamuoyuna açıkladı.

Rus medyasında yer alan kitaptan örnek metinlere göre, çocuklaraRusya​ lideri Vladimir Putin​ Ukrayna’ya karşı “özel askeri operasyonunu” başlatmasaydı, medeniyetin sona ereceği öğretiliyor.

İŞGALİ İŞLEYEN İLK RUS DERS KİTABI

“Rus tarihi 1945–21. Yüzyılın başları” adlı kitabın yazarlarından biri, daha önce Rusya Kültür Bakanlığı yapan sonra da Cumhurbaşkanı Danışmanı olan Vladimir Medinski. Bu, Rus okullarında Rusya’nın Şubat 2022’deki Ukrayna​ işgalinden sonra bu olaydan bahseden ilk Rus ders kitabı olacak.

Eylül’den itibaren Rus okullarındaki ortaöğretimin son yılında, 17-18 yaş grubunun okuduğu 11. sınıfta okutulacak.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...