Tgrt Haber

Rusya'dan "AB" tepkisi: Avrupa Türkiye'yi istemiyor!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Reuters
11 Temmuz 2023 16:09 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 16:13
Rusya'dan "AB" tepkisi: Avrupa Türkiye'yi istemiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine karşın AB üyeliği şartı koşmasına Rusya'dan ilk yorum geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, "Avrupa Türkiye'yi istemiyor" dedi.

Kremlin​ Sözcüsü Dmitriy Peskov​, İsveç​'in NATO​'ya üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koştuğu AB'ye üyelik şartını değerlendirdi.

Başkent Moskova'da gazetecilerin gündemdeki çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Peskov, Rusya'nın Türkiye​ ile ilişkilerini geliştirmek istediğini vurgulayarak, "Türkiye, Batı'ya yönelebilir. Türkiye'nin tarihinde Batı'ya yoğun bir şekilde yöneldiği veya daha az yöneldiği dönemler olduğunu biliyoruz. Ancak şunu da çok iyi biliyoruz ki kimse, yani Avrupalıları kastediyorum, Türkiye'yi Avrupa'da görmek istemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'nin, İsveç'in NATO katılım protokolünü onaylamak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk etme kararını anlayışla karşıladıklarını dile getiren Peskov, "Türkiye NATO üyesidir. Türkiye'nin yükümlülükleri var ve Türkiye bu yükümlülüklerine bağlıdır. Bu bağlamda hiçbir zaman pembe gözlük takmadık. Buna bu şekilde yaklaşıyoruz ve her şeyi çok iyi anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik edeceği açıklamasına da tepki gösteren Peskov, Rusya'nın söz konusu "yanlış" adıma yanıt vermek zorunda kalacağını söyledi.

 

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...