Tgrt Haber

Rusya'dan büyük saldırı denemesi! 33 ''Şahid'' tipi İHA ile Kiev hedef alındı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
10 Eylül 2023 18:13 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 18:31
Rusya'dan büyük saldırı denemesi! 33 ''Şahid'' tipi İHA ile Kiev hedef alındı

Rusya, Kiev'e 33 adet İHA ile saldırı düzenledi. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'nın bu gece Kiev bölgesi yönünde 33 İHA gönderdiğini ve muharebe operasyonları sonucunda 26 İHA'nın düşürüldüğünü açıkladı. Saldırının ardından bölgede hasar gören binaların çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Rusya-Ukrayna savaşında sıcak çatışma sürüyor. Rus güçleri Kiev​'e insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı​ düzenledi. Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, Rus ordusunun başkent Kiev'e "Şahid" tipi İHA​'larla saldırı düzenlediğini belirtti.

İHA'ların gruplar halinde farklı yönlerden başkente girdiği açıklandı. Ukrayna​ Hava Kuvvetleri'nin yaptığı açıklamada, Rusya​'nın bu gece Kiev bölgesi yönünde 33 İHA gönderdiği ve muharebe operasyonları sonucunda 26 İHA'nın düşürüldüğü belirtildi.

Rusya'nın Kiev'e gerçekleştirdiği İHA saldırısı sonucunda bölgedeki binalar hasar görürken, şehrin farklı bölgelerine düşen İHA parçaları nedeniyle bir kişi yaralandı.

Rusya'dan büyük saldırı denemesi! 33 ''Şahid'' tipi İHA ile Kiev hedef alındı

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'nın bu saldırısına karşı hava savunma sistemleriyle mücadele ettiklerini ve İHA'ların imha edilmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Saldırının ardından bölgede hasar gören binaların çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesi ve bu şekilde sivil halkın hedef alınması, uluslararası toplumun kaygılarını arttırıyor. Bu saldırı, iki ülke arasındaki gerginliği daha da arttıracak gibi görünüyor ve bölgedeki istikrarı tehdit ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...