Tgrt Haber

Rusya'dan İsrailli bakanın nükleer bomba açıklamasına sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Kasım 2023 18:02 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 18:16

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakanın abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik 'nükleer bomba kullanılması' açıklamasına sert tepki gösterdi. Açıklamayı 'kabul edilemez ve kışkırtıcı olarak tanımlayan bakanlık açıklamada, "Bu bir soykırım tehdidi mi? Bu tür açıklamaların hiçbir gerekçesi yok ve olamaz" ifadelerine yer verdi.

İsrailli Bakan Eliyahu, geçen günlerde katıldığı bir radyo programında dehşet verici bir açıklamaya imza atmıştı. Eliyahu, nükleer bomba​ kullanmanın Gazze'ye yönelik olasılıklardan biri olduğunu söylemişti. İsrailli bakanının bu açıklamasına tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı​ Sözcüsü Mariya Zaharova​ da İsrail bakanın Gazze Şeridi​'ne yönelik nükleer bomba tehdidine sert tepki gösterdi.

"KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ"

İsrailli bakanın açıklamasını kabul edilemez ve kışkırtıcı olarak nitelendiren Zaharova, "Kesinlikle kabul edilemez ve belirli nedenlerden dolayı son derece dikkate değer olduğunu düşünüyoruz " ifadesini kullandı.

"HİÇBİR GEREKÇESİ YOK VE OLAMAZ"

Böyle açıklamaların Gazze Şeridi'ndeki tüm sivil halkın nükleer silahla tehdit edildiği anlamına geldiğini belirten Zaharova, "Bu bir soykırım tehdidi mi? Bu tür açıklamaların hiçbir gerekçesi yok ve olamaz. Bu tür açıklamalar, İsrail'in nükleer silaha sahip olduğunu doğrulamakla kalmıyor, uygun olmayan senaryolarda bu silahın kullanılmasını ihtimalini değerlendirme hazırlığını gösteriyor" dedi.

NETANYAHU, KABİNE TOPLANTISINDAN UZAKLAŞTIRMIŞTI

Öte yandan İsraiili Bakan Eliyahu'nun bu açıklamanın ardından Başbakan Binyamin Netanyahu, Eliyahu'yu kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırmıştı. Eski Başbakan Yair Lapid ise Netanyahu'ya Eliyahu'yu görevden alması çağrısında bulunmuştu.

Gazze Şeridi'ne yönelik skandal sözlerine gelen tepkilerin ardından Eliyahu geri adım atarak, nükleer bombayla ilgili açıklamasının "mecazi olduğunu" savunmuştu.

Rusya'dan İsrailli bakanın nükleer bomba açıklamasına sert tepki

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu daGazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 34’ü Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda olmak üzere 351'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa HastanesiniNasr Çocuk HastanesiniEl-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...