Tgrt Haber

Rusya'dan müzakerelere yeşil ışık! Ukrayna'dan sinyal yok

28 Şubat 2023 14:23 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 14:46
Rusya'dan müzakerelere yeşil ışık! Ukrayna'dan sinyal yok

Rusya ve Ukrayna arasında uzun bir süredir rafa kalkan müzakerelere ilişkin Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, müzakerelere Ukrayna'nın yanaşmadığını söyledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali şiddetli çatışmalarla devam ediyor. İşgalin başların Türkiye'nin öncülüğüyle başlayan müzakereler ise uzun bir süredir rafta. Kremlin​'den müzakerelere ilişkin yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov​, Ukrayna sorununun müzakere masasında çözülmesi imkanı bulunduğunu söyledi fakat Ukrayna'nın müzakerelere sıcak bakmadığını iddia etti.

Peskov, "Şimdiye kadar, büyük ihtimalle hiç kimse Ukrayna tarafından herhangi bir sinyal göremedi. Şimdilik Ukrayna tarafının müzakere etmesinin hukuken imkansız olduğundan hareket ediyoruz." dedi.

RUSYA'DAN YEŞİL IŞIK

Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili hedeflerine ulaşmasının öncelikli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bazı gerçekler var. Yani yeni Rus toprakları var, göz ardı edilememesi gereken ve Rus tarafının asla vazgeçemeyeceği anayasa var. Rusya Federasyonu'nun özel askeri operasyon esnasında gerçekleştirdiği belirli hedefleri var. Elbette, elverişli bir durum ve Ukrayna rejiminin uygun tutumu göz önünde bulundurulduğunda, bu sorun müzakere masasında da çözülebilir. Ancak bu durumda belirlediğimiz hedeflere ulaşılması önceliğimizdir."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...