Tgrt Haber

Rusya'dan Norveç'e: Artık dost değiliz!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2023 12:42 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 12:55
Rusya'dan Norveç'e: Artık dost değiliz!

Rus hükümeti, Norveç'in, Rus diplomatlarına karşı dost olmayan ülkeler listesine dahil edildiğini bildirdi.

Rusya​'da Vladimir Putin​ yönetimindeki hükümet, Norveç​'in, Rus diplomatlarına karşı dost olmayan ülkeler listesine dahil edildiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Norveç, Rus diplomatik ve konsolosluk misyonlarına karşı düşmanca eylemlerde bulunan yabancı ülkeler listesine dahil edildi. Açıklamada, söz konusu karar doğrultusunda Norveç'in Rusya'da çalıştırabileceği yerli personel sayısının 27 ile sınırlandırıldığı vurgulandı.

BEKLENEN YANIT

Norveç, geçtiğimiz nisan ayında casusluk​ yapmakla suçladığı 15 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmişti, bu kişilerin sınır dışı edileceğini açıklamıştı. 

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Moskova’nın büyükelçiliklerini "gizli istihbarat faaliyetleri" yürütmek için kullanmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. Gelişme üzerine Rus haber ajansı Tass, Kremlin'in yanıt vereceğini ve "uygun yanıt” üzerinde değerlendirmeler yaptığını bildirmişti.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...