Tgrt Haber

Rusya'dan son dakika Wagner açıklaması: Afrika'dan da çekilecek mi?

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: rt.com
26 Haziran 2023 17:09 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 17:23
Rusya'dan son dakika Wagner açıklaması: Afrika'dan da çekilecek mi?

Wagner'in darbe girişimi sonrası bu örgütün Afrika'daki operasyonlarının akıbeti merak ediliyordu. Konuya ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan flaş açıklama geldi

Rus paramiliter örgütü Wagner​'in darbe girişimi sonrası başlayan kriz Belerus'un araya girmesiyle çözülürken Rusya​'dan yeni bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov bugün yaptığı açıklamada, Wagner paralı asker grubunun hafta sonu bastırdığı isyana rağmen Mali​ ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki operasyonlarına devam edeceğini söyledi.

Rusya merkezli haber sitesi RT'ye verdiği röportajda Lavrov, "Wagner üyeleri orada eğitmen olarak çalışıyor. Bu iş elbette devam edecek" ifadelerini kullandı.

ABD'YE SERT SUÇLAMA

Diğer yandan Lavrov, ABD'yi suçlayıcı açıklamalarda da bulundu. Washington'ın, çıkar sağlayabildiği her an darbe girişimlerini desteklediğini belirten Lavrov, "Son yıllarda dünyanın dört bir yanında çok sayıda rejim değişikliği girişimi oldu. Bu girişimler kimin iktidarda olduğuna ve darbeyi kimin gerçekleştirmeye çalıştığına bağlı olarak ABD tarafından farklı bir yanıtla karşılandı" dedi.

Batı, mevcut hükümetten memnunsa, bu tür durumlarda hiçbir girişimin meşru olamayacağını belirten Lavrov, "Ancak söz konusu girişimler ABD hükümetinin hegemoyasının veya ulusal çıkarlarını gözardı ederse, bu tür durumlarda çeşitli yasa dışı güçlerin teşvik edildiğini görüyoruz” ifadelirini kullandı.

Kaynak: rt.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...